Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Τα στοιχήματα των υποψηφίων Δημάρχων
Τρεις περίπου μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 στον Δήμο Χαλκηδόνος βρίσκει τις παρατάξεις και τους υποψηφίους δημάρχους που θα αναμετρηθούν στην εκλογική αρένα σε πλήρη κινητικότητα.
Η κρίση την οποία διέρχεται η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, πέρασε γρήγορα από το επίπεδο της οικονομίας, στους θεσμούς, την ηθική, την πολιτική ηγεσία και τους εκπροσώπους της τοπικής εξουσίας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει ο πιο ανθρωποκεντρικός θεσμός της χώρας και οι εκλογές του 2014 είναι ένα κρίσιμο στοίχημα για τη μετάβαση σε μια άλλη εκλογική αρχιτεκτονική, όπου το βάρος θα δοθεί στην ικανότητα και τον μήνυμα που κομίζει κάθε υποψήφιος, στη βάση του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης του δήμου, καθώς  και τις πραγματικές και άμεσες ανάγκες της κοινωνίας σε τοπικό επίπεδο και όχι μόνο. Οι πολίτες εκτιμούν τους πολιτικούς που δεν κρύβονται πίσω από μάσκες και προσωπεία.
Τρία είναι τα στοιχήματα των υποψήφιων Δημάρχων…

Πρώτο στοίχημα  να μπορέσουν να σχηματίσουν ψηφοδέλτιο.

Δεύτερο στοίχημα η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο ανθρώπων που έχουν πρόσφορα στις τοπικές κοινωνίες και είναι ενεργοί δημότες, καταξιωμένοι τον χώρο εργασίας τους και στα χωριά τους (και όχι όσοι έχουν μεγάλο σόι).

Και τρίτο στοίχημα να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα για τον Δήμο που να είναι ρεαλιστικό πραγματοποιήσιμο και όχι ένα πρόγραμμα που θα μένει στα προεκλογικά φυλλάδια και θα το θυμηθούν πάλι στο τέλος της θητείας τους.
Συμπερασματικά, το 2014 φαίνεται ότι θα είναι η χρονιά που πολλά θ’ αλλάξουν στα δημοτικά μας.
Στους πολίτες, που είναι πλέον αηδιασμένοι από το πολιτικό σύστημα, τα κομματικά κατεστημένα και τους κάθε λογής εκπροσώπους τους, δίνεται μία μοναδική ευκαιρία να εκλέξουν τους πραγματικά άξιους ¨και ικανούς αιρετούς, αποφεύγοντας τους παλαιάς κοπής λαϊκιστές, τους  κομματικούς, τους δημαγωγούς και τους καιροσκόπους όπως ο «διάολος το λιβάνι». 
Σχολιαστής

1 σχόλιο: