Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012








*****  Άρχισαν να λειτουργούν  τα καζάνια στα χωριά του δήμου μας που ασχολούνται με την αμπελουργία και να μαζεύονται πολλές παρέες να το ξενυχτάνε με φρέσκο τσίπουρο και ψητά.  Πέρυσι σε έναν τέτοιο καζάνι  στην Νέα Μεσημβρία ανάμεσα σε φρέσκο τσίπουρο και σε ψητά κρέατα ο Παναγιώτης Δαϊκουδης  μαζί με πολιτικούς του  φίλους από τα χωριά του δήμου και όχι μόνο, αποφάσισε να <φάει> τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων  Γιάννη Μπίκο, μια κίνηση που από το αποτέλεσμα της, φάνηκε ότι δεν του βγήκε σε καλό  αφού για 3 περίπου μήνες έκανε την δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας  να βρίσκετε σε εμφύλιο πόλεμο και τα δημοτικά συμβούλια της συγκεκριμένης περιόδου σε εμπόλεμη περιοχή.  Ένα χρόνο μετά από αυτό, βρίσκει τον   Παναγιώτη Δαϊκουδη να έχει αποφασίσει να τηρήσει ? την μεταξύ τους συμφωνία και να παραιτηθεί από Δήμαρχος. Εκτός και αν σε κανένα φετινό καζάνι βγει κανένα νέο φιρμάνι.

***** Η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης Βέροιας  εδώ και 1 χρόνο περίπου απέκτησε τέτοια κίνηση που δεν είχε εδώ και χρόνια, και μάλιστα από φορτηγά  με συρόμενα  κυρίως από Βουλγαρία και Αλβανία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καταπόνηση της ασφάλτου και φυσικά για την επικινδυνότητα της όλης κατάστασης μιας και  τα φορτηγά αυτά περνούν μέσα από κατοικημένες περιοχές όπως η  Χαλκηδόνα, και  δημιουργούν προβλήματα στην Βράχια και την Ελεούσα που για να μπορέσουν να βγουν στην εθνική οδό χρειάζονται αρκετή ώρα.
Και αυτό έγινε γιατί τα φορτηγά θέλοντας να αποφύγουν τα διόδια των Μαλγάρων  στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης Αθηνών και να μην πληρώσουν έξη ευρώ για κάθε διέλευση, προτίμησαν  να μετακινηθούν από την  παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης Βεροίας δημιουργώντας όμως αρκετά προβλήματα σε κάποια από τα χωριά του δήμου όπως είπαμε και παραπάνω. Μήπως πρέπει η τροχαία να λάβει κάποια μέτρα και να εντείνει τους ελέγχους της σε αυτά τα φορτηγά ?

***** Τα περισσότερα χωριά του δήμου θεωρούν και όχι άδικα, ότι βρίσκονται σε χειρότερη από πλευράς υποδομών και έργων, κατάσταση από ότι ήταν πριν την δημιουργία του νέου δήμου, μήπως η δημοτική αρχή θα πρέπει να θυμηθεί έστω και μετά  δυο χρόνια από τις εκλογές αυτό που έλεγε προεκλογικά στο πρόγραμμα της για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των χωριών του νέου δήμου, ή ήταν και αυτό λόγια του αέρα ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου