Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012


Ανύπαρκτη η κοινωνική πολιτική του Δήμου Χαλκηδόνος !


Οι πολίτες του Δήμου μας βιώνουν, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα, μια πρωτόγνωρη κρίση, οικονομική και κοινωνική, καθώς καθημερινά η κυβερνητική πολιτική προκαλεί  απόγνωση, μέχρι αβεβαιότητα και τρόμο για το αύριο.

Με αυτά τα δεδομένα θα περιμέναμε η νέα Δημοτική Αρχή να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της και τη στήριξη σε αδύνατες κοινωνικές ομάδες. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι προεκλογικά στο πρόγραμμα της  τουλάχιστον ευαγγελίζονταν την κοινωνική πρόνοια, την ισότητα στις ευκαιρίες και γενικά την ανακατανομή του πλούτου. Και προσωπικά πιστεύουμε  ότι μέρος των συμπολιτών ακολούθησαν τον Δήμαρχο και τους συνοδοιπόρους του με την ελπίδα ότι ο Δήμος θα έδειχνε καλύτερο ενδιαφέρον για τους φτωχότερους συμπολίτες.

Και όμως, η Δημοτική Αρχή δείχνει να μην αντιλαμβάνεται πόσο υποφέρει ο κόσμος, τι αδιέξοδα αντιμετωπίζει μπροστά στη βάναυση και σκληρή κυβερνητική πρακτική.
 Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια και δεν έχουμε δοκιμάσει στην πράξη ούτε μια ενέργεια του Δήμου με πνεύμα συμπαράστασης στους δεινοπαθούντες. Αντίθετα συνεχίζουν τον ξεθωριασμένο λαϊκισμό, σα να βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’80.

Ο Δήμαρχος  με το Διευθυντήριό του ήταν αυτοί που υπόσχονταν μόνιμα μια δημοτική αρχή δίπλα στον πολίτη, με νοικοκύρεμα των οικονομικών και βοήθεια στους ξεχασμένους. Και τώρα που όλα έχουν βουλιάξει και ο κόσμος χάνεται στο πέλαγος των φόρων, πού βρίσκεται ο Δήμος; Δεν μπορεί να δώσει μια ανάσα, μια μικρή ελπίδα, ένα στήριγμα;

Ευτυχώς βολεύονται με επιχείρημα ότι βρήκαν χρέη, ότι η κυβέρνηση δεν δίνει τα κονδύλια κ.ά.. Αποφεύγουν να αγγίξουν την πραγματικότητα και προτιμάνε τη σκιά της πραγματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου