Παρασκευή 11 Μαΐου 2012


Η ΑΝΕΘ παρουσιάζει το πρόγραμμα Leader Θεσσαλονίκης

             

Συνέντευξη τύπου διοργανώνει η ΑΝΕΘ, με αφορμή την δεύτερη προκήρυξη για το Leader Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της ΕΔΠ LEADER 2007-2013 και δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Αναστασιάδης, η «Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» (ΑΝΕΘ Α.Ε.) ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) για την υλοποίηση του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER στο νομό Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου την Τρίτη 15 Μαΐου.
Η συνέντευξη τύπου θα λάβιε χώρα στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, στα γραφεία της (έναντι Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας), οδός Πλούτωνος 27, 3ος όροφος (τηλ. 2310-801070).
Με την ευκαιρία της 2ης Προκήρυξης Δράσεων του Τοπικού Προγράμματος θα παρουσιαστούν το περιεχόμενο του προγράμματος και οι διαδικασίες που προβλέπονται για την υποβολή προτάσεων από τους υποψήφιους επενδυτές, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Να θυμίσουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ως τις 30 Ιουλίου.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα
Μετά τη δημοσίευση της περίληψης της δεύτερης προκήρυξης του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER της Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ, η οποία αφορά στο σύνολο των δράσεων επιχειρηματικής δραστηριότητας, που είχαν προκηρυχθεί και στην 1η Προκήρυξη και επιπλέον της δράσης ενίσχυσης των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής παρέμβασης, συνολικής Δ.Δ. 3.160.108,34 ευρώ.
Οι ενισχυόμενες δράσεις αφορούν στις εξής Κατηγορίες επενδύσεων :
• Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων (μονάδων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής)
• Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες (υποδομών διανυκτέρευσης, χώρων εστίασης & αναψυχής, μονάδων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, επισκέψιμων αγροκτημάτων, βιοτεχνικών μονάδων, επιχειρήσεων ειδών διατροφής, κλπ)
• Στήριξη της δημιουργίας & ανάπτυξης των πολύ μικρών επιχειρήσεων (βιοτεχνικών μονάδων, επιχειρήσεων ειδών διατροφής, κλπ)
• Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριότητων (υποδομών διανυκτέρευσης, χώρων εστίασης & αναψυχής, μονάδων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, κλπ)
• Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκδηλώσεων ανάδειξης και διατήρησης της τοπικής κληρονομιάς
Περιοχή εφαρμογής των δράσεων, στις οποίες αναφέρεται η 2η Προκήρυξη αποτελεί η περιοχή παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος, δηλαδή η περιοχή των Δήμων :
• στον Δήμο Βόλβης, η περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Αγίου Γεωργίου, Ρεντίνας, Μαδύτου, Απολλωνίας και Εγνατίας
• στον Δήμο Λαγκαδά, η περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Λαγκαδά, Ασσήρου και Κορώνειας, πλην της Τοπικής Κοινότητας Αρδαμερίου
• στον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, η περιοχή των Δημοτικών Κοινοτήτων Φιλύρου, Εξοχής και Ασβεστοχωρίου
• στον Δήμο Ωραιοκάστρου, η περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Μυγδονίας και Καλλιθέας
• στον Δήμο Χαλκηδόνος, η περιοχή όλου του Δήμου, πλην της Τοπικής Κοινότητας Ξηροχωρίου
• στον Δήμο Δέλτα, η περιοχή των Δημοτικών Κοινοτήτων Διαβατών, Νέας Μαγνησίας, Ανατολικού και της Τοπικής Κοινότητας Βραχιάς
Επισημαίνεται ότι στις Δημοτικές Κοινότητες Διαβατών, Κουφαλίων και Λαγκαδά  περιλαμβάνεται μόνο η εκτός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας, ενώ με βάση το εγκεκριμένο Τοπικό Πρόγραμμα υπάρχουν και επιπλέον περιορισμοί ως προς τη χωροθέτηση επιμέρους δράσεων.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των επενδυτικών προτάσεων είναι η Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 και ώρα 14:00.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου