Σάββατο 19 Μαΐου 2012


Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Θα πέσει και κάτω από τους 10 το θερμόμετρο
Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες
Μπορεί να μην ήρθε… για να μείνει αλλά το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού θα μας συντροφεύσει και σήμερα, όπου αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας, με βελτίωση προς το απόγευμα.
Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ προς το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη όπου προβλέπονται λίγες νεφώσεις το μεσημέρι, οι οποίες θα αυξηθούν βαθμιαία το απόγευμα, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε επίσης τοπικές βροχές και καταιγίδες με λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 21 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις  με τοπικές βροχές, πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση προς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος μέχρι και μετά το μεσημέρι αλλά αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως 3 έως 5 μποφόρ και ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 έως 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα «δείξει» από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, τέλος, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ και ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου