Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ανταλλαγή ρουσφετιών ανάμεσα σε δημάρχους
Διόρισαν γαμπρούς και θυγατέρες
               
 
Σε σκανδαλώδεις προσλήψεις θυγατέρων, γαμπρών, κουμπάρων και λοιπών συγγενών προχώρησαν δύο δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα, για να μην προκαλέσουν το δημόσιο αίσθημα, αντάλλαξαν τα ρουσφέτια τους, προσλαμβάνοντας ο ένας τους συγγενείς του άλλου!
Επιπλέον, επειδή οι νεοπροσληφθέντες δεν είχαν αντικείμενο, αλλά και για να παραμείνει ο καθένας στο δικό του δήμο και να μην είναι αναγκασμένος να πηγαίνει σε αυτόν όπου διορίστηκε, οι δήμαρχοι προχώρησαν σε υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας, την υλοποίηση του οποίου ανέθεσαν σε αυτούς.
Στις ανωτέρω απίστευτες μεθοδεύσεις προχώρησαν οι δήμαρχοι Ευόσμου-Κορδελιού Στάθης Λαφαζανίδης και Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.
Πάρε, δώσε
Ειδικότερα ο κ. Παπαδόπουλος προσέλαβε στο δήμο του τον Δημήτρη Δραγοτενλή, γαμπρό του κ. Λαφαζανίδη, και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, επίσης συγγενή του δημάρχου Ευόσμου-Κορδελιού. Σε αντάλλαγμα ο κ. Λαφαζανίδης προσέλαβε στο δήμο του την κόρη του κ. Παπαδόπουλου και έναν εκ των στενότερων συνεργατών του δημάρχου Παύλου Μελά, υποψήφιο με το συνδυασμό του, τον Περικλή Κετσακίδη.
Ενάμιση μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και συγκεκριμένα στις 17 Φεβρουαρίου 2011 ο δήμαρχος Παύλου Μελά προσέλαβε το γαμπρό του κ. Λαφαζανίδη σε θέση «ιδιαίτερου γραμματέα δημάρχου». Μία εβδομάδα μετά προσέλαβε τον κ. Αγγελόπουλο ως ειδικό συνεργάτη με αντικείμενο «την παροχή συμβουλών και τη διατύπωση εξειδικευμένων γνωμών σε θέματα περιβάλλοντος, πράσινης ανάπτυξης, τηλεπικοινωνιών, φωτοβολταϊκών κ.λπ.».
Ελάχιστες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 3 Μαρτίου 2011 ο κ. Λαφαζανίδης ανταπέδωσε τα ρουσφέτια προσλαμβάνοντας την κόρη του κ. Παπαδόπουλου σε θέση ειδικού συνεργάτη, για να παρέχει συμβουλές «για θέματα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης», και το στενό συνεργάτη του δημάρχου Παύλου Μελά, τον κ. Κετσακίδη, ως ιδιαίτερο γραμματέα δημάρχου.
Το μνημόνιο
Οι προσλήψεις των τεσσάρων δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ του Απριλίου του 2011. Από την πρώτη στιγμή στελέχη της αντιπολίτευσης στους δύο δήμους (Αντωνιάδης, Θεοδωρίδης, Αποστόλου κ.ά.) άσκησαν δριμεία κριτική για αυτές τις μεθοδεύσεις. Επιπλέον κατήγγειλαν ότι οι τέσσερις δεν πήγαιναν να εργαστούν στο δήμο στον οποίο είχαν προσληφθεί, αλλά παρέμεναν στο δικό τους δήμο, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δήμαρχο με τον οποίο συνδέονται συγγενικά. Προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, οι δύο δήμαρχοι προχώρησαν στην υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας, την υλοποίηση του οποίου ανέθεσαν στους νεοπροσληφθέντες, που συγκρότησαν την «ομάδα εργασίας του μνημονίου». Έτσι ο καθένας θα μπορούσε να εργάζεται για την υλοποίηση του μνημονίου ευρισκόμενος είτε στον έναν είτε στον άλλο δήμο. Μεταξύ των στόχων του μνημονίου είναι: «η προώθηση ολοκληρωμένων σχεδίων βιώσιμης πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης, η από κοινού προώθηση της επιχειρηματικότητας, η ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η διεκδίκηση έργων περιφερειακής ή εθνικής εμβέλειας, η ένταξη έργων σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, η υποβολή κοινών υπομνημάτων στα αρμόδια υπουργεία, η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με κοινωνικά, περιβαλλοντικά τοπικά προγράμματα, η ανταλλαγή απόψεων για την ορθότερη λειτουργία των δήμων, καθώς και η ενίσχυση και η στήριξη της Βορειοδυτικής Αναπτυξιακής Α.Ε.».
Το ανωτέρω μνημόνιο, με τους εξαιρετικά γενικόλογους και ασαφείς στόχους, αν και φέρει ημερομηνία σύνταξης την 1η Ιουλίου 2011, υπεβλήθη προς έγκριση στα δημοτικά συμβούλια των δύο δήμων πριν από μερικές ημέρες. Σε κανένα από τα δύο όμως δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία του 50% συν ένα. Στο μεν δημοτικό συμβούλιο Ευόσμου-Κορδελιού το ενέκριναν οι 22 στους 46, ενώ στο αντίστοιχο του Παύλου Μελά οι 16 στους 41. Στους καταψηφίσαντες περιλαμβάνεται και ο πρόεδρος του δ.σ., ο οποίος ομολόγησε ότι δέχτηκε πιέσεις, για να το ψηφίσει, αλλά τελικώς δεν ενέδωσε.
Στο δημαρχείο Παύλου Μελά απασχολείται αμισθί (ως εθελόντρια) η δεύτερη κόρη του δημάρχου Διαμαντή Παπαδόπουλου. Για το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κυριάκος Αντωνιάδης κατέθεσε προ ημερών έγγραφη ερώτηση προς το δήμαρχο Διαμαντή Παπαδόπουλο.
Πηγή : Εφημερίδα Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου