Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Κινητοποιήσεις ξεκινούν απο την Τρίτη οι Βορειοελλαδίτες κτηνοτρόφοι
Παραστάσεις διαμαρτυρίας, διανομή προϊόντων τους και συγκέντρωση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με διεκδικήσεις καλύτερες τιμές, επίλυση θεσμικών θεμάτων και άμεση αποζημίωση από το ΕΛΓΑ για την απώλεια παραγωγής, ως και 30%, που έχουν υποστεί φέτος λόγω παγετού, προγραμματίζουν οι Βορειοελλαδίτες κτηνοτρόφοι.
Οπως τόνισε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, το πρόγραμμα κινητοποιήσεων που αποφάσισε η εκτελεστική τους επιτροπή ξεκινά την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου και κορυφώνεται στις 6 Μαρτίου, οπότε και θα συγκεντρωθούν έξω απο το αρμόδιο υπουργείο, με στόχο να συναντηθούν με τον ίδιο τον υπουργό, Κώστα Σκανδαλίδη.
Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, οι Βορειοελλαδίτες κτηνοτρόφοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας στο Λαγκαδά, ενώ την επομένη θα πάνε στη 1 το μεσημέρι σε άλλη στα Κουφάλια. Στις διεκδικήσεις τους εντάσσεται η άμεση αποπληρωμή των κτηνοτρόφων, για προϊόντα που έχουν παραδώσει το τελευταίο επτάμηνο τουλάχιστον.
Στις 28 Φεβρουαρίου, οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου και θα διανείμουν προϊόντα τους στους περαστικούς, γάλα, τυρί και γιαούρτι.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου