Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκηδόνος
Μαύρα Μεσάνυχτα….
Μια μαραθώνια συνεδρίαση για σκληρά νευρά, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 1 το βράδυ χωρίς τελικό αποτέλεσμα.
Ένας πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου να έχει κατέβει από άλλον πλανήτη και να μην ξέρει τι του γίνετε στην κυριολεξία.
Σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης εκτός εαυτού, αυτή ήταν στο τέλος η κατάληξη του δημοτικού συμβουλίου.
Από την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου λόγο της μεγάλης παρουσίας δημοτών όλοι οι σύμβουλοι προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τους τόνους της αντιπαράθεσης και να επιδείξουν όσο μπορούν φιλολαϊκό προφίλ απέναντι στους δημότες υπερκαλύπτοντας ο ένας τον άλλον σε προτάσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου.
Από τα ευχάριστα του δημοτικού συμβουλίου πέρα από την φιλολαϊκή στροφή δημάρχου και δημοτικών συμβούλων είναι και ενημέρωση του συμβουλίου ότι τελικά η εφορία παραμένει στον Άγιο Αθανάσιο και με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ζητείτε από το υπουργείο οικονομικών να εξυπηρετούνται πλέον από την Δ.Ο.Υ Αγίου Αθανασίου οι δημότες όλου του Δήμου Χαλκηδόνος και να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν στην εφορία στην Ιωνία.
Η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθυστέρησε αρκετά τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου μιας και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ζήλεψαν την δόξα των δημοσιογράφων και του έθεσαν ερωτήσεις σχετικά με την πολιτική του κόμματος του στις οποίες όπως ήταν λογικό απάντησε.
Δυστυχώς μια σαφή θέση του δημοτικού συμβουλίου πάλι δεν είχαμε στο θέμα με το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, η παρουσία πλήθους δημοτών από τις λαϊκές επιτροπές του δήμου μας, έκανε όλους τους συμμετέχοντες στο δημοτικό συμβούλιο να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τις ενέργειες των λαϊκών επιτροπών και να καταγγέλλουν το χαράτσι όμως στο τέλος το αποτέλεσμα δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν το επιθυμητό.
Μεγάλη συζήτηση έγινε στην έναρξη του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την πρόθεση του δήμου να προχωρήσει στην ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτη, η παρουσία μελών της ΠΟΕ ΟΤΑ και η συζήτηση που ακολούθησε  έκανε την πλειοψηφία να κάνει ένα βήμα πίσω από την παλαιότερη απόφαση της σχετικά με την ανάθεση σε ιδιώτη και να αρχίσει να συζητά άλλες λύσεις στο θέμα αυτό.
Σχετικά τώρα με το μαύρο τιμολόγιο που κατήγγειλε η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας, λέγοντας ότι και ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος οικονομικών της ζητούσαν επιτακτικά να πληρωθεί, γι΄ αυτό και εκείνη κατέληξε να στείλει την επιστολή ώστε να μην βρεθεί αυτή κατηγορούμενη σε κάποια στιγμή ότι κάλυψε με τις πράξεις της μια παρανομία.
Η αναφορά ότι υπάρχουν και άλλα τέτοια τιμολόγια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και να γίνει ο χαμός μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα στο δημοτικό συμβούλιο.
Περισσότερα για όσα έγιναν στα φανερά και στα κρυφά σε άλλη ανάρτηση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου