Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τεράστια πίεση σε ΝΔ
      
 Οι τελευταίες μέρες στη Συγγρού ήταν οι πιο δύσκολες μετά την μετακόμιση από τη Ρηγίλλης. Οι πιέσεις από την Ευρώπη και από τα στελέχη τεράστια και στη μέση ο Αντώνης Σαμαράς.
του Δημήτρη Συρμάτση
Ο αρχηγός της ΝΔ δέχθηκε ευθεία κριτική για τις επιλογές του και για την ίδια την πολιτική στρατηγική του από τους Ευρωπαίους εταίρους. Οι προσωπικές παρεμβάσεις – παραινέσεις προς τον πρόεδρο της ΝΔ για να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Παπανδρέου και να προχωρήσει σε συνεργασία αποδείχθηκαν καθοριστικές για την εξέλιξη των πραγμάτων.
Από την άλλη, μετά το βράδυ της Κυριακής το αρχικό σοκ των Νεοδημοκρατών μετατρέπεται σε οργή που εκφράζεται με τηλέφωνα, μηνύματα, σχόλια και αναρτήσεις σε ραδιόφωνα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
Τα πολιτικά γραφεία δέχονται ισχυρή κριτική από τον απλό κόσμο και αυτό μεταφέρεται στην Συγγρού. Ακόμα και δημοσιογράφοι που βρίσκονται κοντά στο κόμμα, δεν αφήνουν ασχολίαστη την πιθανότητα σύμπραξης με υπουργούς της εποχής Σημίτη.
Τα γρήγορα αντανακλαστικά που επιδείκνυε τον τελευταίο καιρό η επικοινωνιακή πολιτική της Συγγρού, έφεραν την άμεση αντίδραση με το non-paper και τις κόκκινες γραμμές για τα μη πολιτικά στελέχη και τις εκλογές που έρχονται άμεσα.
Όμως η νέα πίεση από το Eurogroup με τις έγγραφες δεσμεύσεις των δύο κομμάτων, έριξε όλα τα τείχη και έκοψε τα «πόδια» των στελεχών της ΝΔ.
Δεν υπάρχει περίπτωση να χρεωθεί ο Αντώνης Σαμαράς μια ενδεχόμενη χρεοκοπία και την καταστροφή της χώρας. Πιστεύει στην επανεκκίνηση της οικονομίας μέσα από το δικό του κυβερνητικό πλάνο και θα συνεχίσει να κάνει αγώνα για να πείσει.
Η χθεσινή απογοήτευση που υπήρχε στο γαλάζιο στρατόπεδο αντικατοπτρίζεται στα πρωτοσέλιδα του παραταξιακού τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου