Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Συνέβησαν χθες …….
Τα βασικά σημεία της μεταξύ Δημάρχου και Αντιδημάρχου διένεξης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.
1.    Καμία αναφορά του δημάρχου στο  θέμα της αποπομπής του Γιάννη Μπίκου κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

2.  Αντίδραση της αντιπολίτευσης σε αυτά που έχουν γίνει στον δήμο μεταξύ δημάρχου και αντιδημάρχου.

3.  Έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Πλαγάκου με τον Μαυρουδή Μητσιούδη, Παναγιώτη  Τσανή και Γιάννη Μπίκο για το πώς προεδρεύει και εκτελεί τα καθήκοντα του σαν πρόεδρος, και για το ότι από πρόεδρος ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου να είναι πρόεδρος του δημάρχου. (σ.σ. πολύ λίγος για την θέση του προέδρου).

4.  Διακοπή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα για 3 φορές γιατί εκτός από τους διαξιφισμούς μεταξύ του πρόεδρου το Δ.Σ ,του Δημάρχου και του Γιάννη Μπίκου είχαμε και διαξιφισμούς μεταξύ των παρισταμένων δημοτών.

5.  Καταγγελία του Γιάννη Μπίκου ότι ψάχνει κάποια στοιχειά για τον Δήμαρχο που όταν τα παρουσιάσει δεν θα μπορεί να κάνει κάτι άλλο ο δήμαρχος από το να υποβάλει την παραίτηση του.

6.  Πρόσκληση του Γιάννη Μπίκου στους συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να παραιτηθούν ώστε να προκηρυχτούν νέες εκλογές για να εκλέξουν οι δημότες νέο δήμαρχο μιας και ο Παναγιώτης Δαϊκούδης δεν τηρεί την συμφωνία μεταξύ τους.

7.   Παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, Αλεξανδράκη – Βαϊνα – Κορώνα υπέρ του Γιάννη Μπίκου και έκκληση στον Δήμαρχο να ανακαλέσει την αποπομπή του Γιάννη Μπίκου από την αντιδημαρχία  και να μην με τις ενέργειες του διαλύσει την παράταξη.

8.  Καταγγελία του Δημάρχου κατά του Γιάννη Μπίκου ότι από την πρώτη στιγμή μετά την νίκη στις εκλογές άρχισε να λειτουργεί σαν Δήμαρχος υποκαθιστώντας τον ίδιο.

9.  Ευχαριστίες του Γιάννη Μπίκου σε Μανάκη και Νικόπουλο ονομαστικά για την στήριξη που του παρείχαν και έκκληση στους συμβούλους της πλειοψηφίας να απομονώσουν τον δήμαρχο και να καταδικάσουν τις ενέργειές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου