Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013




Δελτίου τύπου Σωματείου Εργαζομένων Αναπτυξιακών Εταιρειών Π.Κ.Μ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Το Μαρτύριο της Σταγόνας!…..


Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της Υπομονής των επί 9 μήνες 22 εργαζομένων στην Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης ΑΝΕΘ Α.Ε έπεσε σήμερα το πρωί με το εξώδικο του πρώην Προέδρου της ΑΝΕΘ προς την εταιρία ώστε να του καταβληθούν οι αποδοχές για την άσκηση των Προεδρικών του καθηκόντων κατά την τριετία 2008-2011.
Σύμφωνα με το εξώδικο ο πρώην Πρόεδρος της ΑΝΕΘ Α.Ε., κ. Αριστείδης Αραμπατζής, ζητά να του καταβληθούν οι αποδοχές της τριετούς θητείας του, οι οποίοι ανέρχονται στο ποσόν των 38.223,59 ευρώ.

Πολλαπλό το θράσος.
  1. Κατά την περίοδο της προεδρίας του κ. Αραμπατζή και τέως Δημάρχου του Αγίου Αθανασίου ξεκίνησε η μη καταβολή των μισθών των εργαζομένων για την οικονομική ανάκαμψη της εταιρίας και η άγνωστη χρονικά εξόφλησή τους οι οποίοι από τον Αύγουστο του 2009 «βάζουν πλάτη» για την ανάκαμψη της εταιρίας. Η αντιμετώπισή του προς τους εργαζόμενους λίγο πριν τη λήξη της προεδρικής του  θητείας ήταν να το «βάζει στα πόδια» κάθε φορά που ζητούσαν οι εργαζόμενοι να του μιλήσουν.

  2. Στις 15/7/2013 προσήλθε ως Φιλικός επισκέπτης στα Γραφεία της Εταιρίας και αφού ενημερώθηκε ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες υπέβαλλε ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ προκειμένου να χρησιμοποιήσει τη Βεβαίωση για προσωπικούς του λόγους. Την βεβαίωση αυτή ο Κος Αραμπατζής τη χρησιμοποίησε  ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΞΩΔΙΚΟ στην Εταιρία ΚΑΙ να διεκδικήσει Δικαστικά τις αποδοχές του. Από ποιον;;;;;;;; Από την Εταιρία της οποίας ήταν η ΚΕΦΑΛΗ όταν ξεκίνησε η μη καταβολή των μισθών των εργαζομένων, θα απαντούσε κάποιος. Μα η Εταιρία μοναδικό κεφάλαιο και περιουσιακό στοιχείο έχει τους εργαζόμενους, τους απλήρωτους εργαζόμενους Από τους οποίους ζήτησε κάποτε να κάνουν υπομονή για την βιωσιμότητα της .


Ο Κ. Αραμπατζής, Φαρμακοποιός στο επάγγελμα και πρώην Δήμαρχος, ως προς τις αποδοχές, δεν είναι σε καμία περίπτωση ο απλήρωτος επί 9 μήνες εργαζόμενος της ΑΝΕΘ με αποκλειστικό εισόδημα το μισθό που δεν εισπράττει. Και αξίζει να σημειωθεί ότι οι μισθοί των εργαζομένων της ΑΝΕΘ Α.Ε. εδώ και 4 χρόνια περικόπτονται διαρκώς με αμφίβολες νομοθεσίες και μεταφράσεις νόμων, και καταβάλλονται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.
Τελικά ούτε το Θράσος έχει πάτο και όρια. Αν και Όποτε εισπράξει η εταιρία τα χρέη των υπόχρεων προς αυτήν…Ο κος Αραμπατζής θα προηγείται των απλήρωτων εν ενεργεία εργαζομένων της Εταιρείας και θα πρέπει να εισπράξει 38.223,59 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου