Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η σιωπή των αμνών  



«Η πολιτική είναι η τέχνη να σε υπηρετούν οι άνθρωποι, ενώ τους κάνεις να πιστεύουν ότι τους υπηρετείς εσύ».

Αυτή η ομολογουμένως εξαιρετική ικανότητα, εμφανίζεται σε πλήθος πολιτικών όχι μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στα μικρότερα και εγγύτερα προς τους πολίτες, μεγέθη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι άξιο απορίας πως οι δημότες “επιλέγουν” την εθελοτύφλωση από την ξεκάθαρη ματιά στο ποιόν και τα δρώμενα των τοπικών αρχόντων, που οι ίδιοι με την ψήφο τους ανέδειξαν στα τοπικά αξιώματα με την προσδοκία ότι θα είναι εκεί για τους υπηρετήσουν.

Είναι επίσης εντυπωσιακή η ικανότητα των ανθρώπων της εξουσίας, να δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα στο μυαλό τους που τους εξυπηρετεί και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να την περάσουν και στους γύρω τους ως την αυθεντική κατάσταση των πραγμάτων. 

Όποιος δεν αποδέχεται την “αλήθεια” τους είναι εναντίον τους και εχθρός τους. Τον καταδιώκουν με μανία και πείσμα γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να φωνάξει “ο βασιλιάς είναι γυμνός”, (από το γνωστό παραμύθι του Άντερσεν) και τότε να καταδειχθεί πέραν κάθε αμφιβολίας το μέγεθος των ανύπαρκτων έργων του άρχοντα, η αδυναμία του να ηγηθεί για το κοινό καλό, το αρρωστημένο του πάθος για την εξουσία και το χρήμα και τέλος η παντελής έλλειψη σεβασμού προς αυτούς που έπρεπε να υπηρετεί, τους απλούς ανθρώπους που πίστεψαν στα “λόγια τα μεγάλα”.

Η συνέχεια στο επόμενο ...

Σχολιαστής

1 σχόλιο: