Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012


Σπείρα «ρήμαζε» μετασχηματιστές στη Βόρεια Ελλάδα

 

Έξι κλοπές καλωδίων του Ο.Σ.Ε. και μετασχηματιστών που είχαν γίνει το τελευταίο εξάμηνο από περιοχές του Κιλκίς, της Πέλλας, της Θεσσαλονίκης και των Σερρών εξιχνιάστηκαν με τη σύλληψη δύο Ελλήνων ηλικίας 48 και 20 χρόνων στο Δροσάτο. Οι δράστες μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους υλικά που είχαν «ξηλώσει» από αντλιοστάσιο της Δ.Ε.Η. σε αγροτική περιοχή της Ροδόπολης Σερρών.

Στο αυτοκίνητο που κατασχέθηκε βρέθηκαν τρία χάλκινα πηνία βάρους 150 κιλών που προέρχονταν από μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. και μεταλλικά ελάσματα βάρους επίσης 150 κιλών που είχαν αρπάξει από μια κολώνα. Μαζί τους είχαν ακόμη διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία με τα οποία έκαναν τις κλοπές. Οι δράστες ομολόγησαν ότι είχαν καταστρέψει τους μετασχηματιστές από κολώνες της Δ.Ε.Η. σε αγροτικές περιοχές στη Νέα Φιλαδέλφεια, το Βαλτοχώρι και τα Κουφάλια και καλώδια από τις γραμμές του Ο.Σ.Ε. στο Καμπάνη Κιλκίς και από πομόνες στην αγροτική περιοχή της Παραλίμνης Γιαννιτσών Πέλλας!

Τον χαλκό που έκλεβαν, τον πωλούσαν σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, σε βάρος των ιδιοκτητών των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς που τους απήγγειλε κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφαλείας συνεχίζουν τις έρευνες για να διαλευκάνουν και άλλες περιπτώσεις κλοπής υλικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου