Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012


Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου  Δήμου Χαλκηδόνος
31-10-2012

Δήλωση παραιτήσεων,  καταγγελίες και  σοβαρά  υπονοούμενα

 Και η ατάκα της ημέρας από τον  Παναγιώτη Τσανη στην δήλωση του Δήμαρχου ότι θα παραιτηθεί.

<< Η σημερινή συνεδρίαση περισσότερο με πολιτική κηδεία μοιάζει ,  και ταιριάζει το
Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε >>.

Επιγραμματικά τα όσα συνέβησαν χθες βράδυ στην νέα αίθουσα του Δημοτικού συμβούλιου στο κτίριο του ΚΑΠΗ Κουφαλίων στα προ ημερησίας.

   Επίσημη δήλωση του Παναγιώτη  Δαϊκούδη ότι παραιτείτε από Δήμαρχος μέσα  επόμενες μέρες  τηρώντας την προεκλογική του συμφωνία με τον Γιάννη Μπίκο, και εκλογή του Γιάννη Μπίκου στην θέση του  Δημάρχου.  Εκτενή αναφορά του Π. Δαϊκούδη στο τι  έργα γίνονται ή θα γίνουν στον Δήμο σαν να έκανε απολογισμό της θητείας του ως Δήμαρχος, πράγμα που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Π. Τσανη.

     Έντονη ενόχληση του Π. Δαϊκουδη στο πρόσωπο του προέδρου του Πολιτιστικού συλλόγου Νέας Μεσημβρίας γιατί σε εκδήλωση που έκανε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης εκτός το ότι  δεν έδωσε προσκλήσεις σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την εκδήλωση, παρότι είχαν τυπωθεί γύρω στις 1.200 , κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δεν αναφέρθηκε η παρουσία του δήμαρχου  του Δήμου Χαλκηδόνος.

      Παράπονο του Αρ. Αραμπατζή ότι στα 2 χρόνια θητείας του Π. Δαίκούδη σαν Δημάρχου  δεν κάλεσε ποτέ κατ΄ ιδίαν τους αρχηγούς της μειοψηφίας για να τους ενημερώσει για κάποια θέματα του δήμου ή να ζητήσει την βοήθεια τους, απάντηση του Π. Δαϊκουδη με αιχμές κατά του Αρ. Αραμπατζή ότι άλλα είχαν συμφωνήσει κατ΄ ιδίαν για συγκεκριμένο θέμα και άλλα έκανε δημόσια ο Αρ. Αραμπατζής.

      Κόντρα του Παναγιώτη Τσανη με τον  Παναγιώτη Δαϊκουδη και Γιάννη Μπίκο σχετικά με  την  παραίτηση του Π. Δαϊκούδη  , αναφερόμενος στο Παναγιώτη μου και Γιάννη μου που έλεγαν ο ένας για τον άλλον τώρα,   σε αντιδιαστολή με το τι  έλεγαν  και κατήγγειλαν ο ένας για τον άλλον στις μεταξύ τους επιστολές όταν είχαν την  κόντρα  πριν ένα χρόνο.

      Σοβαρό υπονοούμενο του Π. Τσανη ότι η παραίτηση του Π. Δαϊκούδη τώρα δεν είναι γιατί θέλησε να τηρήσει την προεκλογική του συμφωνία με τον Γιάννη Μπίκο,  αλλά μάλλον ο Γιάννης Μπίκος <κρατάει >τον Π. Δαϊκούδη από κάτι που είχε πει στο δημοτικό συμβούλιο στις 31-11-2011 και το οποίο θύμισε σήμερα ο Π. Τσανης , είχε δηλώσει στο συγκεκριμένο Συμβούλιο ο Γιάννης Μπίκος και το οποίο είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά του τότε δημοτικού συμβουλίου,  ότι ψάχνει κάποια στοιχεία για τον Π. Δαϊκουδη που όταν τα ανακοινώσει δεν θα μπορεί να παραμείνει με τίποτα στην  θέση του Δημάρχου.


    Έθεσαν στην διάθεση του Γιάννη Μπίκου τις παραιτήσεις του οι αντιδήμαρχοι οικονομικών  Βλαϊκούδης και παιδείας   Λαγογιαννης,

       Κόντρα Ανδρέα Οκλαλιώτη με Π. Δαϊκούδη και Γιάννη Μπίκο, σχετικά με την παράδοση της Δημαρχίας στον Γιάννη Μπικο από τον Π. Δαίκούδη , ότι προεκλογικά εξαπάτησαν τους δημότες γιατί πουθενά δεν έλεγαν ότι θα ήταν διαρχία αλλά ότι  Δήμαρχος θα ήταν Π. Δαϊκούδης και επικεφαλής του συνδυασμού ο Γ. Μπίκος, κατηγόρησε τον Π. Δαϊκούδη σαν δούρειο ίππο εναντίον των κατοίκων των  Κουφαλίων τους οποίους κορόιδεψε προεκλογικά οτι αυτός θα ειναι ο Δήμαρχος  και  τώρα παραδίδει την  Δημαρχία  στον Γ. Μπίκο , προκαλώντας όμως έτσι την έντονη αντίδραση και των δυο που δήλωσαν ότι το ανέφεραν  και στην διακήρυξη τους και στο πρόγραμμα τους ότι θα μοιράζονταν την Δημαρχία.


       Κόντρα και έντονη αντιπαράθεση, μεταξύ του  δημότη και λυκειάρχη Δημήτρη Βασιλειάδη  και του προέδρου της ΔΕΥΑΧ  Κ. Κορώνα σχετικά με τα όρια που πρέπει να υπάρχει εξασθενές χρώμιο στο νερό του δήμου, κόντρα μεταξύ του προέδρου του  Δημοτικού Συμβουλίου  Κώστα Πλαγάκου και του  προέδρου της ΔΕΥΑΧ  Κ. Κορώνα  για την διαδικασία και υπονοούμενο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κατά του Κ. Κορώνα ότι ενδιαφέρετε για την θέση του προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

       Παραίτηση του Βλαδίμηρου Μωυσίδη, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους από την θέση του εκπροσώπου  του Δήμου στον  Οργανισμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων και εκλογή νέου εκπροσώπου.

Σημείωση : Περιμένουμε να δούμε αν ο Παναγιώτης Δαϊκούδης παραιτούμενος από Δήμαρχος θα καταλάβει μια έμμισθη θέση στο Δήμο ώστε να συνεχίσει να αμείβετε κανονικά με 2.000 ευρώ τον μήνα από τα ταμεία του Δήμου, ή θα ακολουθήσει αυτό που πρότεινε στην πριν  από λίγες ημέρες συνέντευξη του στο XALKHDONA THESS TV για τον πρώην Δήμαρχο Χαλκηδόνας και πρώην Δημοτικό σύμβουλο Σάκη Νικόπουλο, δηλαδή την άμισθη θέση του ειδικού συμβούλου και για τον εαυτό του, ή θα ακολουθήσει το ρητό, < Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς... >.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου