Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Συμβολικός αποκλεισμός της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας στα φανάρια της Γέφυρας
Σε συμβολικό αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στο 23ο χιλιόμετρο, προχώρησαν από τις 12 ώς τη μία μετά το μεσημέρι κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτύρονται για μια ακόμη υπόθεση διαχείρισης αποβλήτων.
Πρόκειται για τη διαδικασία που προωθείται για την ταφή του παραπροϊόντος της δραστηριότητας εταιρίας που έχει έδρα στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης και παράγει στοιχεία για μπαταρίες.
Ο τοπικός πληθυσμός μιλά για ΧΥΤΑ βιομηχανικών αποβλήτων και εκφράζει φόβους για τη διαρροή βαρέων μετάλλων στο υπέδαφος και την επίδρασή τους στον υδροφόρο ορίζοντα, δεδομένου ότι από τις γεωτρήσεις ποτίζονται οι τοπικές καλλιέργειες.
Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν κάτοικοι και μαθητές σχολείων ενώ όπως έγινε γνωστό, η δημοτική αρχή θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το θέμα.
Στο μεταξύ, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης γνωμοδότησε πριν λίγο καιρό θετικά για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου.
Συγκεκριμένα έκανε λόγο για μη επικίνδυνα απόβλητα και διευκρίνισε ότι όλα τα βιομηχανικά απόβλητα υποβάλλονται σε εργαστηριακούς ελέγχους. Σημειώνεται ότι τις τελικές αποφάσεις για το θέμα θα λάβει το ΥΠΕΚΑ που εκδίδει και τις σχετικές άδειες.
Πηγή : ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου