Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ανεπιθύμητος ο δήμαρχος Χαλκηδόνας στη Γέφυρα επειδή διέγραψε τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου!


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΒΛΙΑΡΗΣ
 || zavliaris@gmail.com
Άλλες εποχές θυμίζει η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στο ιστορικό χωριό Γέφυρα του δήμου Χαλκηδόνας, καθώς η απόφαση να διαγραφεί ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λουκάς Ευσταθιάδης, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους κατοίκους του οικισμού.
Ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Γιάννης Τσουκνιδάς πριν από κάποιες μέρες πρότεινε τη διαγραφή του κ. Ευσταθιάδη από τη δημοτική ομάδα, κάτι που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Αυτό σύμφωνα με τις διατάξεις του Καλλικράτη σήμαινε ότι ο κ. Ευσταθιάδης παραμένει μεν τοπικός σύμβουλος, ωστόσο εκπίπτει του προεδρικού αξιώματος του.
Ο λόγος που οδήγησε στη διαγραφή του κ. Ευσταθιάδη, ήταν το γεγονός ότι δεν επέτρεψε την αποξήλωση παιδικών χαρών στην περιοχή, που είχαν χαρακτηριστεί ως μη ασφαλείς από τη δημοτική αρχή.
Όπως εξηγεί ο δήμαρχος Χαλκηδόνας στην Thessnews, «εφόσον αρνήθηκε να εκτελέσει μια απόφαση του δήμου, δεν μένει παρά να διαγραφεί».
Από την πλευρά του ο κ. Ευσταθιάδης επισημαίνει ότι οι λόγοι για τους οποίους διαγράφηκε από τη δημοτική ομάδα και ως εκ τούτου εκπίπτει του αξιώματος του, «είναι αστείοι και δεν υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα που ο δήμαρχος οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη απόφαση».
Όπως αναφέρει για το ζήτημα των παιδικών χαρών, ζήτησε από το συνεργείο αποξήλωσης άδεια εργασίας, την οποία δεν διέθεταν, ενώ όπως λέει δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη απόφαση.
Η διαγραφή του προέδρου της τοπικής κοινότητας έχει προκαλέσει αναταραχή στο χωριό της Γέφυρας, καθώς συλλέγονται υπογραφές για την αναίρεση της απόφασης, ενώ την ίδια ώρα ο οικισμός έχει γεμίσει αφίσες του δημάρχου με την επιγραφή «ανεπιθύμητος».   
«Από αυτά φαίνεται και το επίπεδο της συνεργασίας που είχαμε με τον κ Ευσταθιάδη», σχολιάζει ο κ Τσουκνιδάς, ενώ την ίδια ώρα ο έκπτωτος πρόεδρος της Γέφυρας αναμένεται να καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, καθώς υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή του δημάρχου είναι πολιτική δίωξης, «εναντίον ενός ανθρώπου που έχει αντίθετη άποψη με αυτόν».

Πηγή : http://www.thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου