Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014



Ιδού η ρόδος………


Επειδή όπως δείχνουν με τις μέχρι τώρα κινήσεις τους και αποφάσεις τους ; το όραμα των συν-δημάρχων Τσουκνιδά – Μηντσιούδη είναι το : ΟΛΑ ΣΤΑ  ΚΟΥΦΑΛΙΑ, ας έχουν υπόψη τους και αυτοί αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται στα άλλα χωριά του Δήμου  τι λέει ο Νόμος για την προσάρτηση Κοινότητας σε άλλο Δήμο

Ο νόμος 3852/2010 στο άρθρο 4, με τίτλο

«Προσάρτηση τοπικών διαμερισμάτων – οικισμών»

προβλέπει επί λέξει τα εξής:

1. Τοπικό διαμέρισμα μπορεί να προσαρτηθεί σε άλλο Δήμο ή Κοινότητα, με τον οποίο ή με την οποία συνορεύει, κατόπιν τοπικού δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. 3 του άρθρου 216 και εφόσον συναινέσει ο Δήμος ή η Κοινότητα στον οποίο ζητείται να γίνει η προσάρτηση, ύστερα από απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου του, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του.
Για το σκοπό αυτόν θα πρέπει να ζητηθεί η γνώμη και του Δήμου από τον οποίο πρόκειται να αποσχισθεί το τοπικό διαμέρισμα, όταν δεν συντρέχει η προϋπόθεση του δευτέρου εδαφίου της παρ. 6 του άρθρου 216. Η γνώμη αυτή παρέχεται από το δημοτικό συμβούλιο με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του.

2. Δεν επιτρέπεται να προσαρτηθεί τοπικό διαμέρισμα σε άλλο Δήμο ή Κοινότητα, πριν περάσει μία πενταετία από τότε που συστήθηκε ή προσαρτήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου