Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΕΛΤΑ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δέλτα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δέχεται αιτήσεις ενδιαφερομένων να φοιτήσουν στο σχολικό έτος 2014-2015.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι δημόσιο γυμνάσιο για ενήλικους πολίτες (από 18 ετών και πάνω) που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) έτη αντί για τρία (3) και δίνεται απολυτήριο ισότιμο με το απολυτήριο του δημόσιου γυμνασίου. Το σχολείο λειτουργεί τις απογευματινές ώρες 16:30 – 20:20, στον χώρο του
2ου Γυμνασίου Εχεδώρου (Διαβατά).

Απαραίτητα δικαιολογητικά για εγγραφή:
1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
2. Τίτλος σπουδών (απολυτήριο δημοτικού ή πιστοποιητικό σπουδών γυμνασίου)

Εγγραφές θα γίνονται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:
6973099010 (Διευθυντής: Άνδρας Χρήστος)
6947501990 (Υποδιευθυντής: Γκίνος Γρηγόρης)
Email: sdedelta@sch.gr

Το σχολείο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                             ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ                                 ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΕΛΤΑ               ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
                          
       

Σίνδος, 2/9/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου ΔΕΛΤΑ και η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους δημότες ότι από 1/9/2014 λειτουργεί (στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Εχεδώρου, Αγίου Γεωργίου 9, Διαβατά) Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στο Δήμο Δέλτα.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι απόφοιτοι των ΣΔΕ μπορούν να συνεχίσουν στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο).
Οι κύριοι στόχοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας είναι να ολοκληρώσουν οι ενήλικες την υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να βελτιώσουν τη θέση τους στον χώρο της δουλειάς τους.
Το πρόγραμμα σπουδών του ΣΔΕ είναι ευέλικτο και ανοικτό επιτρέποντας να επαναπροσδιορίζονται συνεχώς οι στόχοι και να τροποποιείται το περιεχόμενο ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες των εκπαιδευομένων. Οι μέθοδοι διδασκαλίας είναι καινοτόμες και στηρίζονται στον διαφορετικό τρόπο που προσλαμβάνουν τη γνώση οι ενήλικες καθώς και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Οι εκπαιδευόμενοι αξιολογούνται με περιγραφικά – ποιοτικά σχόλια για τις επιδόσεις τους αλλά και τη συνολική τους πορεία
Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:
- Ελληνική Γλώσσα
- Μαθηματικά
- Πληροφορική
- Αγγλική Γλώσσα
- Κοινωνική Εκπαίδευση
- Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
- Φυσικές Επιστήμες
- Αισθητική Αγωγή
Ενδιαφερόμενοι που είναι ενήλικες, 18 ετών και άνω και επιθυμούν να λάβουν σε 18 μήνες (σε δύο χρόνια) απολυτήριο γυμνασίου μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με τον διευθυντή του ΣΔΕ Άνδρα Χρήστο στο τηλέφωνο 6973099010 ή στο email: sdedelta@sch.gr.


Για την Γ.Γ.Δ.Β.Μ.                                                                                Για τον Δήμο Δέλτα
    Ο Δ/ντής ΣΔΕ ΔΕΛΤΑ                                                                   Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής


       Άνδρας Π. Χρήστος                                                                                     Παππάς Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου