Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Εν δυνάμει υποψήφιοι και συνδυασμοί για τις Δημοτικές εκλογές 



Μέχρι σήμερα περίπου 2 μήνες και κάτι πριν τις εκλογές έχουν κάνει την εμφάνιση αρκετοί συνδυασμοί. Κάποιοι έχουν δημοσιεύσει επίσημες ανακοινώσεις, κάποιοι περιορίζονται σε διαρροές και φήμες και κάποιοι τη μία μέρα «κατεβαίνουν» και την άλλη το σκέφτονται! 

Με μια πρώτη ματιά είναι ορατή η πολυδιάσπαση στο εκλογικό τοπίο με τη μορφή που το είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν και αξιοπρόσεκτη κινητικότητα προσώπων τα οποία ίσως δώσουν το κάτι παραπάνω για την είσοδο στο δεύτερο γύρο. Ακόμα καταγράφεται απροθυμία από τους πολίτες ν’ αναμειχθούν με τα κοινά, ανθεκτικότητα πρώην αιρετών, οι οποίοι δεν σκέφτονται σοβαρά την... αποστρατεία και δυσκολία προσώπων με αρνητικό πρόσημο στην πρότερη παρουσία τους στα κοινά να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. 
 
Στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ζυμώσεις και ενώ ο πολιτικός χρόνος τελειώνει, συνδυασμούς αναμένεται να παρουσιάσουν: 

Αυτοί οι οποίοι από καιρό είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους   και σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν βάψει τα «χέρια τους με αίμα» με την έννοια ότι δεν χαρίστηκαν στη δημοτική αρχή και έχουν κάνει δουλειά μυρμηγκιού στην κοινωνία στο πεζοδρόμιο, στις γειτονιές… 

Οι «διάττοντες αστέρες», οι οποίοι προσπαθούν να προσελκύσουν υποψηφίους και ψηφοφόρους, λέγοντας με ευκολία ό,τι θέλει να ακούσει το αυτί του καθενός.
Όσοι συμμετέχουν στις εκλογές για να μετρήσουν τα ποσοστά τους επιμένοντας στον άκαμπτο δογματισμό τους, οι επονομαζόμενοι στα πολιτικά στέκια, με δεικτικό χιούμορ, και "αναμάρτητοι", αλλά και αυτοί οι οποίοι εμφανίζονται με συνεπή περιοδικότητα κάθε τέσσερα χρόνια, διερευνούν το τοπίο και αναλόγως πράττουν. 

Τέλος υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι έχουν διοικήσει τα τελευταία χρόνια. Οι υποψήφιοι με αυτοδιοικητική ιστορία και συμπαγή δύναμη, οι οποίοι παραδοσιακά ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη της τετραετίας μόλις μυρίσουν εκλογές, ξεσκονίζουν τα παλιά φυλλάδια για να εφαρμόσουν και την παλιά συνταγή που έδωσε νίκες και βέβαια   με το αναμενόμενο λίφτινγκ (ανανέωση) προσώπων.

 Σίγουρα δεν θα φτάσουν όλοι στο τέρμα. Οι πιο δυνατοί θα μείνουν! Κάποιοι δεν θα συμπληρώσουν ψηφοδέλτιο ή θα κάνουν ψύχραιμες σκέψεις μετά την πρώτη «ζέστη». Ακόμη κάποιοι θα αποσυρθούν ή ακόμα θα διαπραγματευτούν την απόσυρση του υποψηφιότητας τους, συμβάλλοντας έτσι και την απελευθέρωση των δυνάμεων …και βέβαια κάποιοι θα πάνε σπίτι τους!


3 σχόλια:

  1. πολύ ¨διαπιστωτικός¨ τώρα τελευταία.....τι έγινε;;;αλλάξαμε ¨συνήθειες¨ ή μήπως κρατάμε ¨πισινές¨...κάτι μου φαίνεται ότι δεν πάει και πολύ καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάω να πάρω λαγάνα σήμερα, 9 το πρωί. Έξω απ' το φούρνο με alarm και αναμμένη τη μηχανή ένα αυτοκίνητο είχε σταματήσει στη μέση του δρόμου κλείνοντάς τον και αναγκάζομαι να κάνω αναστροφή και να παρκάρω πιο κάτω. Μπαίνω στο φούρνο: ο νεόκοπος υποψήφιος δήμαρχος ψώνιζε και συζητούσε με τη φουρνάρισσα, Δε μίλησα. Ο δρόμος εξακολουθούσε να είναι κλειστός.
    Μικρό καθημερινό περιστατικό που δείχνει ότι μ' αυτήν τη νοοτροπία που φτάσαμε ως εδώ, μ' αυτήν την ίδια αμετανόητοι συνεχίζουμε. Ο κος Φώτης/Τάσος/Μάκης μπορεί να δικαιολογηθεί με όποιον τρόπο θέλει.
    Δεν είναι πολιτισμός όμως αυτό. Γιατί ο πολιτισμός μας φαίνεται στα μικρά καθημερινά πράγματα.
    Σήμερα κατάλαβα πως δεν υπάρχει σωτηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ή ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

      Διαγραφή