Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Διάλογος επί της ουσίας...



Καλό είναι, μιας και μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών, οι υποψήφιοι, οι δημοτικές κινήσεις, και όσοι σκέφτονται να διεκδικήσουν τη διοίκηση του δήμου να ενημερώσουν για τις θέσεις και τα σχέδια τους.
Τα προβλήματα είναι μεγάλα και χρόνια τώρα αναζητούν λύσεις…  

Σήμερα όλοι, εύκολα και απλά και χωρίς κόστος μπορούν στο διαδίκτυο να ανακοινώσουν το πρόγραμμα τους.
Είναι μια καλή ευκαιρία να ανοίξει και ένας διάλογος επί της ουσίας, να φανούν οι προτεραιότητες, οι φρέσκες ιδέες, η στρατηγική υλοποίησης.

Και βέβαια είναι μια ευκαιρία οι υποψήφιοι να ασχοληθούν και να μάθουν τα πραγματικά προβλήματα και ...να αποφύγουν την γκρίζα "διαφήμιση" των συνυποψήφιων τους.

Μια μικρή λίστα από μεγάλα προβλήματα της περιοχής που αναζητούν λύση ακολουθεί παρακάτω: 

Καθαριότητα: Υπηρεσίες χαμηλού επιπέδου, δρόμοι βρώμικοι, κάδοι απλησίαστοι, ανακύκλωση αναιμική. 

Παιδικές χαρές: Ερειπωμένες με κάγκελα περίφραξης σκουριασμένα, ασυντήρητες, με επικίνδυνα όργανα. 

Σχολεία: Τα 4 τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει συστηματική εργασία συντήρησης των σχολείων . Υπάρχουν πολλά προβλήματα που χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις και λύσεις. 

Δρόμοι: Δρόμοι επικίνδυνοι με λακκούβες παντού, χωρίς σωστή οδική σήμανση και μονοδρομήσεις χωρίς λογική!

Περιβάλλον: Έχουμε την τύχη να περνά μέσα από τον Δήμο μας ο ποταμός Αξιός , δυστυχώς όμως χωρίς να έχει γίνει καμία μα καμία αξιοποίηση  του μέχρι σήμερα, ισα ισα υπάρχει μεγάλη κακοποίηση στον περιβάλλοντα χώρο του ποταμού.

Κοινωνική πολιτική: Εντελώς ανύπαρκτη από την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου, αν και όλοι το αναγνωρίζουν ότι είναι απαραίτητη στην σημερινή οικονομική συγκυρία.


Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα, ο καθένας μπορεί σε αυτή την συζήτηση που θα ξεκινήσει να θέσει και άλλα προβλήματα που απασχολούν τους Δημότες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου