Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ασφαλής σύνδεση Χαλκηδόνας-Κουφαλίων


Εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη σύνδεση της επαρχιακής οδού Χαλκηδόνας – Κουφαλίων προς Άγιο Πέτρο και Αξιούπολη, με τη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας

Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, που είχε ως αποτέλεσμα πολλά τροχαία ατυχήματα μέχρι σήμερα, επιχειρεί να δώσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, στη σημερινή συνεδρίασή της ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη σύνδεση της επαρχιακής οδού Χαλκηδόνας Κουφαλίων προς Άγιο Πέτρο και Αξιούπολη, με τη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας.

Στην περιοχή σήμερα συμβαίνουν πολλά τροχαία ατυχήματα, καθώς η σύνδεση επαρχιακής και εθνικής οδού είναι «πρόχειρη». Παράλληλα, η περιοχή έχει αστικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και οι μετακινήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Η κυκλοφορία σήμερα διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Έδεσσας - Θεσσαλονίκης και του ισόπεδου κόμβου της στα όρια του οικισμού της Χαλκηδόνας.

«Λόγω αστικοποίησης της περιοχής παρατηρείται δυσχέρεια στην κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων. Η νέα χάραξη της οδού θα επιτρέπει τη σύνδεση της με τη νέα εθνική οδό, χωρίς να  εισέρχονται οι διερχόμενοι στην παλιά εθνική οδό και αποφεύγοντας τον ισόπεδο κόμβο της Χαλκηδόνος. Παράλληλα, θα γίνει βελτίωση της χάραξης νότια των Κουφαλίων για την αποφυγή δύο απότομων ελιγμών όπου έχει σημειωθεί μεγάλος αριθμός ατυχημάτων», αναφέρε ο εισηγητής Αλέξανδρος Θάνος.

Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει και οριστική μελέτη του ισόπεδου κόμβου της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, ώστε να μπορεί να παραλάβει και την κυκλοφορία της επαρχιακής οδού Χαλκηδόνας – Κουφαλίων.

Παράλληλα θα γίνουν οι συνδέσεις με αγροτικές οδούς, το δημοτικό κολυμβητήριο και την υδατοδεξαμενή.

Όλα τα τμήματα του δρόμου θα έχουν μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, λωρίδα καθοδήγησης και λωρίδα πολλαπλών χρήσεων. Από το γενικό πολεοδομικό σχέδιο των Κουφαλίων προβλέπεται και η χάραξη νέας επαρχιακής οδού προσέγγισης του οικισμού από νοτιοανατολικά.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου