Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

"Η τηλεφωνική δημοσκόπηση για τον Δήμο" ...και μια άλλη ματιά στα αποτελέσματα της!


Οι δημοτικές εκλογές τον προσεχή Μάιο θα είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση των τελευταίων ετών, πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες. Τα χρίσματα και οι επιρροές των κομμάτων απ΄ ότι φαίνεται θα έχουν το μικρότερο ειδικό βάρος και το μεγαλύτερο προσόν για τους υποψηφίους θα θεωρείται η αποδέσμευσή τους από κομματικούς μηχανισμούς. 

Ήδη η πρώτη τηλεφωνική δημοσκόπηση για τον Δήμο Χαλκηδόνος που έγινε μετά από παραγγελία δημότη  που ασχολείται με τα κοινά, προξένησε πολλές αντιδράσεις και ερωτηματικά! 

Όμως σε κάθε περίπτωση, είτε αποδέχεται κάποιος, είτε όχι, την αλήθεια των ποσοστών, η δημοσκόπηση περιέχει κάποια στοιχεία τα οποία δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα και δίνουν συμπεράσματα τα οποία τα επιτελεία των εν δυνάμει υποψηφίων σίγουρα θα λάβουν υπόψη τους. Με μια άλλη ματιά αν την δούμε λοιπόν θα μπορούσαμε να κρατήσουμε ότι:

  • Οι δημότες οι οποίοι ζουν τη δική τους σκληρή, γεμάτη από σοβαρά προβλήματα καθημερινότητα δεν έχουν όρεξη για ό,τι πολιτικό. Στην πρόθεση ψήφου προς κάποιον υποψήφιο σε μεγάλο ποσοστό δηλώνουν: δεν γνωρίζω - δεν απαντώ (38,48%) και 16,50% κανένας. Οι δύσκολες κοινωνικές - οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και τα  πρόσωπα τα οποία μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον διαμορφώνουν ένα ρευστό και αμφίρροπο τοπίο. Το ποσοστό αυτό είναι μια πραγματικότητα, αλλά και είναι ένα καμπανάκι ότι υπάρχει χώρος και για άλλες υποψηφιότητες ή ότι οι υπάρχουσες έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους.
  • Η αξιολόγηση του έργου της δημοτικής αρχής και το ανεμικό ποσοστό του δημάρχου,   δεν είναι άσχετο με την πορεία της δημοτικής αρχής όλη την τριετία και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.
  • Τα μικρά ποσοστά των άλλων υποψηφίων, όσοι δεν βρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο και τα ονόματα μπήκαν στην έρευνα, κινούνται σε φυσιολογικά όρια, άλλωστε τελευταία ακούγεται ότι άρχισαν να δραστηριοποιούνται και όχι επίσημα. Βέβαια οι ζυμώσεις και τα "μαγειρέματα" για το ποιος θα συνταχθεί με ποιόν, τα οποία τελευταία δίνουν και παίρνουν δημιουργούν ένα ομιχλώδες παρασκήνιο, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις κάνει καχύποπτους τους πολίτες.  
  • Τα ποσοστά των επικεφαλής παρατάξεων οι οποίες βρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο κινούνται σε αναμενόμενο επίπεδο.  Η θητεία τους πέρασε σχεδόν απαρατήρητη και η πάγια τακτική στις παλιότερες αναμετρήσεις ήταν η συσπείρωση κομματικών δυνάμεων και η είσπραξη κερδών από την «τακτική του ώριμου φρούτου».  

Σχολιαστής

2 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΓΚΑΛΟΠ: ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑ ΕΓΩ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ !!!! ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ !!! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ Α ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή