Τρίτη 17 Ιουλίου 2012



Μαθητής από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Βιολογίας της Σιγκαπούρης

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί η διάκριση δύο μαθητών μας στη Βιολογία, σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα στη Σιγκαπούρη.
Ο μαθητής Κωνσταντίνος Σαμαράς-Τσακίρης από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε το χάλκινο βραβείο στην 23η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας στη Σιγκαπούρη, ενώ η μαθήτρια Ευφροσύνη Κορωναίου απέσπασε έπαινο στον ίδιο διαγωνισμό.
Την Ελληνική αποστολή συγκροτούσαν τέσσερεις μαθητές, ο Κωνσταντίνος Σαμαράς από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, η Ευφροσύνη Κορωναίου από το 2ο Λύκειο Χαλκίδας, η Αγάπη Ρισσάκη από το 2ο Λύκειο Γλυκών Νερών και η Κωνσταντινίδου Ειρήνη από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη καθώς και δύο εκπαιδευτικοί-συνοδοί, ο Παναγιώτης Στασινάκης και η Βενετία Νικήτα. Όλοι μαζί ταξίδεψαν στην Σιγκαπούρη και διαγωνίστηκαν μαζί με διακόσιους πενήντα περίπου μαθητές και μαθήτριες από 60 χώρες, στα πλαίσια της 23ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Βιολογίας.



Θεσσαλονίκη: Προβλήματα στη μεταφορά μαθητών βλέπουν οι δήμοι

Τους προβληματισμούς τους για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών εξέφρασαν οι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι της κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.
Οι εκπρόσωποι των δήμων, στους οποίους ανήκει πλέον η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία (σύμφωνα με το νόμο του «Καλλικράτη»), κατέστησαν σαφές ότι η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει για άλλη μία φορά με προβλήματα στις μεταφορές χιλιάδων μαθητών, καθώς δεν αποδίδουν οι διαγωνισμοί ανάθεσης του έργου, εξαιτίας της μη κατάθεσης μειοδοτικών προσφορών από τους λεωφορειούχους.
Η βασικότερη αιτία βρίσκεται στον μαθηματικό τύπο που έχει ορίσει το υπουργείο Παιδείας με προεδρικό του διάταγμα (για τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού), ο οποίος προσδιορίζει τον τρόπο αποζημίωσης των λεωφορειούχων (τιμή βενζίνης ανά χιλιόμετρο), με συντελεστή που για τους λεωφορειούχους θεωρείται πολύ χαμηλός, ώστε να μην τους επιτρέπει να κάνουν προσφορές στους διαγωνισμούς που προκηρύσσουν οι δήμοι, και συνεπώς να βγαίνουν άγονοι.


Έκλεψαν 170 άδεια μεταλλικά βαρέλια μπύρας

Σε συλλήψεις δύο ατόμων για κλοπή 170 άδειων μεταλλικών βαρελιών μπύρας προχώρησε το τμήμα ασφαλείας Εχεδώρου.
Πρόκειται για δύο Έλληνες, 44 και 28 ετών, οι οποίοι έκλεψαν από εταιρεία στη Σίνδο τα άδεια μεταλλικά δοχεία, χωρητικότητας 30 λίτρων το καθένα, με σκοπό να τα πουλήσουν.
Συγκεκριμένα, ο 28χρονος συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης να πουλά έξι δοχεία, ενώ μετά από έρευνα των αστυνομικών αρχών διαπιστώθηκε ότι απέσπασαν τα δοχεία στις αρχές Ιουλίου, με τη βοήθεια 26χρονου συνεργού τους.
Τα κλαπέντα δοχεία εντοπίστηκαν σε αύλιους χώρους σπιτιών των δύο συλληφθέντων στην περιοχή της Τριανδρίας και κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.


Εξαπάτησαν ηλικιωμένο

Θύμα απάτης κατήγγειλε ότι έπεσε ένας ηλικιωμένος στην Κοζάνη. Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, πρόκειται για έναν 80χρονο τον οποίο προσέγγισε μία γυναίκα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, και του ανέφερε ότι «είχε κερδίσει σε κλήρωση για παροχή οικονομικής βοήθειας από Ελληνες του εξωτερικού προς τους οικονομικά ασθενείς Ελληνες». Με αυτόν τον τρόπο η άγνωστη κατάφερε να πείσει τον ηλικιωμένο να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 520 ευρώ, ώστε να... αποδεσμευτεί το χρηματικό ποσό των 6.000 που υποτίθεται ότι είχε κερδίσει! Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης.


Θεσσαλονίκη : Διαγωνισμός φωτογραφίας για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης

«Θεσσαλονίκη: Οψεις και προοπτικές μιας πόλης» είναι το θέμα του διαγωνισμού φωτογραφίας που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο κατηγορίες: στην πρώτη ανήκουν οι φοιτητές οποιουδήποτε ακαδημαϊκού ιδρύματος της Ελλάδας ή του εξωτερικού και στη δεύτερη οι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας.
Η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχών είναι η 15η Οκτωβρίου 2012 και η περίοδος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για το κοινό είναι από τις 16 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου.
Τα βραβεία που θα δοθούν είναι: Βραβείο κοινού, 500 ευρώ. 1ο βραβείο στην κατηγορία των φοιτητών, 500 ευρώ. 1ο βραβείο στην κατηγορία των μη φοιτητών, 500 ευρώ. 2ο και 3ο βραβείο, ανεξαρτήτως κατηγορίας, ετήσια συμμετοχή στο πρόγραμμα σεμιναρίων του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης 2012 – 2013.
Η επιτροπή θα δώσει τιμητικά βραβεία σε όσους καταλάβουν την 4η, 5η και 6η θέση, ανεξαρτήτως κατηγορίας, και θα επιλέξει όσες φωτογραφίες θα εκτεθούν στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και τους όρους του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://contest.ihu.edu.gr


Ένοπλη ληστεία σε περίπτερο

Ο δράστης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, απείλησε με όπλο και ακινητοποίησε τον 41χρονο υπάλληλο του περιπτέρου
Το ποσό των 700 ευρώ αφαίρεσε τα ξημερώματα άγνωστος από ένα περίπτερο στην περιοχή του Ευόσμου. Ο δράστης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, απείλησε με όπλο και ακινητοποίησε τον 41χρονο υπάλληλο, άρπαξε τα χρήματα και τράπηκε σε φυγή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου