Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012


Πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Καμία ανησυχία δεν εμπνέει η κατάσταση της υγείας της 71χρονης από τα Διαβατά που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και αποτελεί το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στη βόρεια Ελλάδα.
Ο υποδιοικητής της Γ' Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Νάνης, δήλωσε πως η κατάσταση της γυναίκας είναι ελεγχόμενη, ενώ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Γιουφτσίδης, ανέφερε ότι «η ασθενής δεν έχει ακόμη διευκρινίσει αν μετακινήθηκε πρόσφατα σε κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας.
Ελπίζουμε να είναι μεμονωμένο περιστατικό, δεδομένου και του μικρού αριθμού μολυσμένων με τον ιό κουνουπιών στη Βόρεια Ελλάδα, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές».
Χθες έγινε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για το θέμα, καθώς επίσης και για εκείνο με τα κρούσματα φυματίωσης σε παιδικό σταθμό της πόλης, με τη συμμετοχή και στελεχών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Στοιχεία
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγουν οι υπηρεσίες από το δίκτυο παγίδων και επιτήρησης κουνουπιών, δεν υπάρχει σοβαρός αριθμός μολυσμένων εντόμων, γεγονός που καθησυχάζει τους ειδικούς για επέκταση της νόσου του ιού του Δυτικού Νείλου στη βόρεια Ελλάδα, όπως συνέβη τα προηγούμενα δύο χρόνια.
Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι επιστήμονες και για τα κρούσματα φυματίωσης που παρουσιάστηκαν σε παιδικό σταθμό της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.
Υπάλληλος που πάσχει από φυματίωση μετέδωσε τον ιό σε πέντε παιδιά, τα οποία έχουν μολυνθεί με το μυκοβακτηρίδιο και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή για να μην ασθενήσουν.
Ο κ. Γ. Γιουφτσίδης ανέφερε ότι ήταν μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο έχει λήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου