Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ…..
ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ !! 

  
                                                                                          
Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χαλκηδόνος ομόφωνα σχεδόν (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) ψήφισε στην 9η τακτική συνεδρίαση του Απριλίου ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ για όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας, για το έτος 2015.
Εισηγητής ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ. Μαυρουδής Μηντσιούδης, εισηγούμενος μείωση από 10-25%, επικαλούμενος τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και τη μείωση του τζίρου σχεδόν όλων των καταστημάτων. Η εισήγηση ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ όπως προαναφέραμε σχεδόν από σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο.

 ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ όμως ορισμένοι  καταστηματάρχες που πήγαν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, διότι τους ζητήθηκε το διπλάσιο ή τριπλάσιο ποσό, από αυτό που πλήρωσαν το 2014.
 Αντί για μείωση είδαν ΑΥΞΗΣΗ και μάλιστα πάρα πολύ μεγάλη.

Προφανώς ο κ. Δήμαρχος Ιωάννης Τσουκνιδάς τήρησε μεν την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για μείωση αλλά άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού των τελών με αποτέλεσμα την τρομερή τους αύξηση για ορισμένους. Εσκεμμένα ίσως βέβαια, άργησαν να υπολογίσουν τα τέλη,( διανύουμε ήδη το μισό χρόνο του 2015), με αποτέλεσμα παρ’ όλη την αύξηση πολλοί καταστηματάρχες ήδη να πληρώσουν τα αυξημένα τέλη μπροστά στον κίνδυνο προστίμων και διοικητών ποινών.

 Μάταια ο κ. Μηντσιούδης, προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και δίνει καθημερινά μάχη για να «απαλύνει» την αύξηση.
 Η μείζονα αντιπολίτευση του κυρίου Αραμπατζή, η  κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ή δίνει χείρα βοηθείας στον ομοϊδεάτη του κύριο Τσουκνιδά μιας και ο Δήμος ξέμεινε από έσοδα.

 Αν ισχύουν πράγματι όλα αυτά, είναι λυπηρό οι καταστηματάρχες να πληρώσουν τη νύφη και μάλιστα με εντελώς άκομψο και ύπουλο θα λέγαμε τρόπο.
 Από ότι μαθαίνουμε ο κύριος ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ θα θέσει το θέμα στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, με τη λογική να παραμείνουν τα τέλη για φέτος τουλάχιστον όπως εξάλλου ψήφισαν στο Δημοτικό και βλέπουμε για του χρόνου. Θα συμφωνήσει βέβαια και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Μαυρουδής αλλά το πρόβλημα είναι στον κύριο Τσουκνιδά.
 Θα συμφωνήσει ή θα επικαλεστεί νόμους και τερτίπια εναντίον της κοινής λογικής?

 Δεν μπορεί κύριε Τσουκνιδά να ψηφίζεται μείωση των τελών και στην πράξη να έχουμε τρομακτική αύξηση. Έλεος …….

             Με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε το επόμενο Δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης και θα δούμε τις θέσεις τόσο του της Διοίκησης όσο και της αντιπολίτευσης,(αν βέβαια ο κύριος Αραμπατζής παει στην συνεδρίαση).


Ομάδα καταστηματαρχών Δήμου Χαλκηδόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου