Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υπεύθυνη Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος, οφείλει να δίνει απαντήσεις σε κακόβουλα σχόλια και δημοσιεύματα που κατά καιρούς κυκλοφορούν και διακινούνται από ανώνυμα, υπόγεια και σκοτεινά κέντρα.
Έτσι, κύριε Ανώνυμε Σχολιαστή του Blog “KOYFALESS”, απαντούμε στο σχόλιο που ανήρτησες για τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας.
Α) Σε ό,τι αφορά ότι το δόγμα μας είναι “όλα για τα Κουφάλια”, σας γνωστοποιούμε τα συνεχιζόμενα, αλλά και νέα έργα στο Δήμο μας που αφορούν στην περίοδο 2011-2015, πρωτοφανής παρουσίαση του οποίου έγινε στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της νέας Δημοτικής Αρχής.
Την “μερίδα του λέοντος” των κονδυλίων κατέχει η Δημοτική Ενότητα του Αγίου Αθανασίου με ποσοστό κονδυλίων που ανέρχεται στο 47,97%. Ακολουθεί η Δ.Ε. Χαλκηδόνας με 21,33% και τέλος, η Δ.Ε. Κουφαλίων με 15,06%, όπως προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα:
Κύριε Ανώνυμε Σχολιαστή, σε συμβουλεύουμε για το μέλλον πριν αναρτήσεις οποιαδήποτε άποψή σου, να έρχεσαι σε επαφή με τις υπηρεσίες του Δήμου μας, ώστε να έχεις ενημέρωση επί των τμημάτων που σχολιάζεις.
Β) Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος του σχολίου σου, ότι δηλαδή “ο Δήμος μας πρέπει να διοικηθεί” κρίνουμε ότι δεν χρήζει απάντησης. Και αυτό γιατί την παράγραφο αυτήν, την έχεις υποκλέψει αυτούσια και σου επισυνάπτουμε την συγκεκριμένη ανάρτηση.
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που “συλλαμβάνεσαι” να υποκλέπτεις κείμενα και να τα παρουσιάζεις ως δικές σου θέσεις. Μέχρι το υστερόγραφο του συγκεκριμένου κειμένου αντέγραψες! Να θυμήσουμε, επίσης, και τις υποκλοπές σου από το Blog “Διονυσοσκουφίτσα” στις 4/10/2014 ”..Το νησί των Μακάρων..”.  
Συμβουλή μας είναι να δημοσιοποιείς όποιες θέσεις νομίζεις, αλλά να είναι οι δικές σου θέσεις και όχι θέσεις άλλων σχολιαστών που αφορούν άλλους Δήμους. Αν δεν έχεις δικές σου θέσεις, σου υπενθυμίζεται και μια γνωστή λαική ρήση: “Η σιωπή είναι χρυσός”.
Αγαπητέ ανώνυμε σχολιαστή, ο Δήμος Χαλκηδόνος, διοικείται από μία Δημοτική Αρχή, με νωπή την Λαϊκή Εντολή και Εμπιστοσύνη. Διοικείται από έναν έμπειρο Δήμαρχο, καθώς και από ικανούς Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, που γνώμονα έχουν την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, την διαφάνεια, την χρηστή διαχείρηση και την λογοδοσία.

Υ.Γ. Αν διακατέχεσθε από στοιχειώδη Δημοκρατική ευαισθησία, εσείς οι διαχειριστές του blog “KOUFALESS”, οφείλετε να αναρτήσετε το παρόν κείμενο, συνοδευόμενο από το υποκλαπέν κείμενο του blog της Δραπετσόνας και του Διονύσου, που σας παραθέτουμε.
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ







3 σχόλια:

  1. νομίζω οτι μία απάντηση στο γραφείο προστασίας του δημάρχου απαιτείται. με δύο μόνο λόγια. Οι δαπάνες για τα έργα σε όλες τις δημοτικές ενότητες ήταν σχεδιασμός παλαιότερος του Καλλικράτη . Έτσι καμία απο τις διοικήσεις του δήμου μας δεν μπορεί να καρπωθεί τά έργα. Ήταν υποχρεωμένες να πληρώσουν . Για αυτό ας χαμηλώσουν οι κορώνες απο το γραφείο τύπου. Αυτό που θα πρέπει το γραφείο τύπου να διασκεδάσει είναι την αγωνία των δημοτών για το οτι τίποτα δεν γίνεται πουθενά. Και αυτό που θα μπορούσε να κάνει ο δήμαρχος και δεν το κάνει είναι σε επίπεδο θεσμών να δώσει την δυνατότητα τουλάχιστον στους δικούς του συνεργάτες να διαχειριστούν στο ελάχιστο την καθημερινότητα των επι μέρους διαμερισμάτων. Λίγα παραδείγματα .Παγία προκαταβολή.
    Φρόντισε να δώσει μόνο στον εαυτό του την δυνατότητα να διαχειρίζεται τα απρόβλεπτα. Τα τοπικά συμβούλια παραμένουν ανενεργά και είναι στην πραγματικότητα αυτοί που μπήκαν μέσα στις κοινωνίες και μάζεψαν τις ψήφους για να κάθεται ο δήμαρχος εκεί που κάθεται.
    Στην εποχή που δεν υπάρχουν χρήματα για τίποτα , φροντίζει για την εικόνα του να προσλάβει γενικό γραμματέα στον δήμο. 30000 ευρώ ετησίως συν την γραμματειακή υποστήριξη που θα του παρέχει και τα λειτουργικά έξοδα άλλες τριάντα τον χρόνο μας κάνουν εξήντα , τουτέστιν στην πενταετία 300000 ευρώ ,.Την στιγμή που δεν δίνει ούτε ένα ευρώ σε κανέναν σύλλογο , που δεν χρηματοδοτεί τίποτα άλλο παρά μόνο την εικόνα του. Με 60000 τον χρόνο θα μπορούσε να χρηματοδοτεί τους συλλόγους , να δουλέψει το κολυμβητήριο ένα μήνα παραπάνω , να μεταφέρει παιδιά απο όλο τον δήμο πρός αυτό ώστε να μην είναι προνόμιο κανενός η χρήση του.
    Θέλετε και άλλα ? Είναι πάρα πολλά.
    Όσον αφορά την αντιγραφή κειμένων , αγαπητό και συμπαθές κατά τα άλλα γραφείο τύπου, δεν γεννάει κάθε άνθρωπος και διαρκώς . Όποιος όμως διαβάζει , ξεχωρίζει από τα κείμενα αυτά που ταιριάζουν στην ψυχή του και τα χρησιμοποιεί κατά πώς θέλει ο κάθε ένας . Η ουσία είναι αν αυτά που γράφονται πρέπει να απαντηθούν ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή