Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Έξη μήνες μετά…..


Μετά από 6 μήνες διοίκησης του Δήμου από την νέα δημοτική αρχή, οι Δημότες αντί για αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, συνέπεια λόγων και έργων εισπράττουν    αναβλητικότητα, μετάθεση ευθυνών στους προηγούμενους, επανάληψη του ίδιου μοτίβου διοίκησης που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια. 
Το δόγμα της νέας δημοτικής αρχής φαίνεται ότι είναι το <όλα για τα Κουφάλια και όλα στα Κουφάλια> αυτό δείχνει να είναι και η προτεραιότητα του Αντιδημάρχου οικονομικών Μαυρουδή Μηντσιούδη που πολλές φορές με τις πρωτοβουλίες του δείχνει να είναι αυτός ο εκτελεστικός Δήμαρχος και το αφεντικό του Δημαρχείου.
Στο διάστημα αυτό, κάποιες φορές, κυριάρχησαν επιλογές στενής αντίληψης, περιπτώσεις κακής διαχείρισης καταστάσεων-προβλημάτων (τουλάχιστον όχι ικανοποιητικής), και ακόμα, καθυστερήσεις στην υλοποίηση απλών πραγμάτων, απουσία πρωτότυπων ιδεών, δελτία τύπου για ασήμαντα θέματα,  και κάποιες φορές η εξωφρενική απάντηση, σε  όποιο αίτημα, "γιατί το ζητάτε τώρα"!

Δυστυχώς τα προβλήματα έπνιξαν τους  δημοτικούς άρχοντες και σε συνδυασμό με τις εκκρεμότητες που κληρονόμησαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή δημιουργήθηκε ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας του δήμου.  Δεν υπάρχει ενημέρωση για τις συζητήσεις που γίνονται για τα θέματα που αφορούν τα χωριά μας, ποιοτικές δημοτικές υπηρεσίες για όλους τους πολίτες δεν προσφέρθηκαν, ολοκληρωμένες προτάσεις και στρατηγικές δεν ακούστηκαν, μεγάλα σχέδια εγκαταλείφθηκαν νωρίς  , η ιστοσελίδα του Δήμου αντί για δυναμικό παράθυρο αμφίδρομης επικοινωνίας με τους δημότες παραμένει στάσιμη και γενικότερα υπάρχει μια «ανησυχητική ησυχία» πέριξ του δημαρχείου.

Εντάξει, η δημοτική αρχή δεν ήταν έτοιμη να αναλάβει την εξουσία (και ποιος είναι;)! Της προέκυψε! Τελευταία, προέκυψαν και οι εκλογές και "αποσυντονίστηκε το σύμπαν". Όμως πρέπει να διοικήσει!  Όχι σε δύο χρόνια, αλλά άμεσα. Η δυσαρέσκεια μεγαλώνει. Μπορεί να μην φτάνει στις αναπαυτικές, περιστρεφόμενες πολυθρόνες του δημαρχείου. Όμως τα σχολεία, τα πάρκα, οι παιδικές χαρές, η καθαριότητα, οι αθλητικοί χώροι, ο φωτισμός, κ.λπ. έχουν προβλήματα και χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, για να έχει ένα βάρος, η ατάκα που ακούγεται τελευταίως,  "εμείς θα μιλούμε με τα έργα μας"!  

 ΥΓ. Βέβαια στο διάστημα αυτό, υπήρξαν τομείς που εργάστηκαν ικανοποιητικά, ακόμα πάρθηκαν αποφάσεις προς την σωστή κατεύθυνση αλλά και αυτές ήταν ελάχιστες.


Σχολιαστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου