Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΚΚΕ: Ερώτηση για τις πλημμύρες στο Δήμο Χαλκηδόνος


Ερώτηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης και την αποκατάσταση των καταστροφών κατέθεσαν προς τους υπουργούς Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«Θέμα: Για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Χαλκηδόνας στην ΠΕ Θεσσαλονίκης και την αποκατάσταση των καταστροφών.
Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του Δήμου Χαλκηδόνας στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, καθώς το Σάββατο 06.12.2014 βρέθηκαν ανοχύρωτοι και απροστάτευτοι από τα φυσικά φαινόμενα.
Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης, υπερχείλισε παραπόταμος του Αξιού, με αποτέλεσμα να σπάσει σε δύο σημεία ανάχωμα στα Κουφάλια και σ' ένα τρίτο από τα Κουφάλια προς Χαλκηδόνα.
Το αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσουν σπίτια, βιοτεχνίες, χωράφια με ασυγκόμιστα βαμβάκια, κηπευτικά και άλλα προϊόντα. Μάλιστα τέσσερα σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Οι δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι, αυτοκίνητα καλύφθηκαν από τη στάθμη του νερού, ενώ δημιουργήθηκαν μεγάλες φθορές σε σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής, καθώς και σε έργα υποδομής.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση νερών, ενώ απεγκλώβισαν και κατοίκους από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.
Αναδεικνύεται ακόμη μια φορά η ανεπάρκεια ή ακόμα και η απουσία βασικών αντιπλημμυρικών έργων και σε αυτή την περιοχή. Έργων που παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Τοπικής Διοίκησης ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν.
Την ίδια στιγμή ακολουθείται πολιτική φορολεηλασίας για τα λαϊκά στρώματα, αναγκάζεται ο λαός να πληρώνει και να ξαναπληρώνει, για να υλοποιηθούν κατά προτεραιότητα έργα, με γνώμονα το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων και όχι αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

1.       Την καταγραφή και αποζημίωση όλων των πληγέντων και την αποζημίωσή τους στο 100%.

2.      Τη χρηματοδότηση και την κατασκευή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές καταστροφές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου