Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΑΣ  ΜΗΝ ΔΙΥΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟΝ


Με την μέθοδο του κατεπείγοντος φέρνετε κύριε δήμαρχε το σώμα προ τετελεσμένων. Και το κάνετε για πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως είναι και η αποκομιδή των σκουπιδιών. Μας δώσατε το θέμα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο λίγο πριν την έναρξή του. Να βρείτε απροετοίμαστους  τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και να περάσετε αβρόχοις ποσίν το ποτάμι. Και στην συνέχεια βάζετε τον αμυντικό σας μηχανισμό να λειτουργήσει για να μην ακουστούν άλλες απόψεις, όπως είναι ο λόγος των ενστάσεων. Μάλιστα κατηγορήσατε και τις άλλες απόψεις ως επικίνδυνες, και πράγματι δεν κατάλαβα τον λόγο. Αν θεωρείτε κύριε δήμαρχε επικίνδυνο το να υπάρχουν απόψεις να μας το πείτε.
Δεν ψηφίσαμε την ανάθεση των σκουπιδιών όχι για αυτή καθ΄εαυτήν τη ανάθεση αλλά γιατί δεν απαντήθηκαν επαρκώς οι ερωτήσεις που σας θέσαμε στην οικονομική επιτροπή. Και μας φαίνεται παράξενο πώς εσείς δεν ενοχληθήκατε κύριε δήμαρχε από την περιγραφή καθαρισμού των κάδων. Όταν ρωτηθήκατε για ποιόν λόγο το πλύσιμο των κάδων δεν περιγράφεται ως διαδικασία, αλλά αναφέρεται γενικόλογα ως υποχρέωση την οποία θα μπορεί να την κάνει ακόμα και κουβαλώντας νερό με τον κουβά, είπατε για να μην μπούνε σε διαδικασία ενστάσεων οι μετέχοντες στον διαγωνισμό.
Δεν είναι η δημόσια υγεία ζητούμενο κύριε δήμαρχε;
Πως το διασφαλίζεται αυτό στο συγκεκριμένο θέμα;
Και ενώ υπάρχει αυτή η ελαστικότητα στο πλύσιμο των κάδων, σύμφωνα με την προκήρυξη, αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο η φωτοτυπία  στο ΚΤΕΟ των άλλων.
Αντιθέτως δεν αποτελεί εμπόδιο η χρησιμοποίηση των τιμολογίων αγοράς για τον τύπο των φορτηγών στην προσφορά του άλλου. Να σας θυμίσω ότι με  τιμολόγιο αγοράς εξαπατήθηκε ο πρώην δήμος Χαλκηδόνος κατά την αγορά του απορριμματοφόρου το 2008 και για το οποίο καλούμαστε να πληρώσουμε σήμερα 60.000 ευρώ, αν θυμάμαι καλά, παρότι δεν χρησιμοποιείται ως ακατάλληλο.
Και εάν εμείς που μετέχουμε για πρώτη φορά στην διοίκηση του δήμου δεν γνωρίζαμε ότι ο τρόπος σύνταξης της προκήρυξης αποτελεί κατά  λεγόμενα  μπετόν αρμέ για τους μετέχοντες, εσείς το ξέρατε καθώς και οι πολύπειροι  σύμβουλοί σας.
Γιατί επιτρέψατε να στηθεί προκήρυξη με αυτά τα προαπαιτούμενα;
Είναι προς το συμφέρον του δήμου το να αποκλείονται οι πολλοί;
Αυτοί που έχουν αποκλειστεί πώς παίρνουν σε άλλους δήμους την αποκομιδή;

Αυτά και άλλα πολλά αναπάντητα έχουμε κύριε δήμαρχε και όσο δεν απαντώνται επαρκώς μέσα στο δημοτικό συμβούλιο  θα τα  βάζουμε ως δημόσια ερωτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου