Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Σύσκεψη αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας στις 12/12 στα Κουφάλια για τις εισφορές ΕΛΓΑ


Την αγανάκτηση τους εκφράζουν τα μέλη της κίνησης αγροτών κηπευτικών προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, για την τακτική που εφαρμόζει ο ΕΛΓΑ απέναντι στους αγρότες και για το λόγο αυτό καλούν τους παραγωγούς στην αίθουσα δημοτικών συμβουλίων του δήμου Χαλκηδόνος στα Κουφάλια στις 12 Δεκεμβρίου 2014 για να συζητήσουν σχετικά με το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα, η παρακράτηση όλως καταχρηστικώς  εισφορών για ασφαλιστικές καλύψεις, στην περίπτωση καταστροφής των αγροτικών προϊόντων τους. Κρίνεται εύλογο και δίκαιο να ζητείται η θέσπιση της προαιρετικής καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για την ασφάλιση της παραγωγής , χωρίς την υποχρεωτικότητα που ισχύει σήμερα. Επιπροσθέτως οι αγρότες ζητούν να καταργηθεί το μέτρο της παρακράτησης των εισφορών υπέρ του ΕΛΓΑ απευθείας από τους λογαριασμούς τους καταχρηστικώς, όπου πιστώνονται οι επιδοτήσεις τους, χωρίς βεβαίως να είναι σε θέση να αρνηθούν την απευθείας αυτή ανάληψη των ποσών Από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, υπό τον κίνδυνο της μη είσπραξης των επιδοτήσεων τους. 

Βέβαια αυτή η αγανάκτηση προκλήθηκε από την μεγάλη αύξηση των εισφορών του ΕΛΓΑ, ιδιαίτερα για τα κηπευτικά προϊόντα. Δεν είναι δυνατόν ο παραγωγός να αναλαμβάνει το ρίσκο παραγωγής ενός προϊόντος που η καλλιέργεια του είναι εκ των πραγμάτων ακριβή, με αμφίβολη την διάθεση του προϊόντος στην ελεύθερη αγορά και αυτό το κόστος να το επιβαρύνεται με τις δυσβάσταχτες εισφορές για ασφαλιστικές καλύψεις.

Μέλη της κίνησης αγροτών κηπευτικών προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας Παπαδοπουλος Αριστείδης, Πατρίκιος Λάζαρος, Τσελούδης Αναστάσιος, Καραμαλάκης Αθανάσιος και Κωνσταντίνος Μουλιάδης καλούν και τους υπόλοιπους παραγωγούς στην αίθουσα δημοτικών συμβουλίων του δήμου Χαλκηδόνος στα Κουφάλια στις 12 Δεκεμβρίου 2014  για να συζητήσουν σχετικά με το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ. 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΤΗΛ.6972-037763


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου