Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα για την ορθή λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
   Παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων, Πρόεδροι των Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς επίσης ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών Υπηρεσιών-Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας & Κ.Ε.Π. κ. Μηντσιούδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Υγείας - Πρόνοιας και Αθλητισμού κ. Λαγογιάννης, καθώς και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κιαχαγιά-Παρασχάκη και Παπαμιχαήλ.
   Αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο η αθλητική ημερίδα της 13ης Νοεμβρίου, όσο και η πολιτιστική, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Δήμο μας, γεγονός που επιβραβεύεται και από τους ίδιους τους εκπροσώπους των συλλόγων και χαρακτηρίζεται επί το πλείστον ως “συνάντηση γνωριμίας” και προσπάθεια για σύσφιξη σχέσεων.
   Ο Δήμαρχος κήρυξε την έναρξη της ημερίδας, παρουσιάζοντας επιγραμματικά την δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνει ο Δήμος μας. Τόνισε δε, πως τα νέα κριτήρια πρέπει να είναι σαφή, ευκρινή και να προάγουν την πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη, κυρίως μέσω της εθελοντικής δράσης και της ανθρώπινης θέλησης.
   Ακολούθησε παρουσίαση με μεγάλη λεπτομέρεια και σαφήνεια που αφορά το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των πολιτιστικών συλλόγων, τις οικονομικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους. Τα συμπεράσματα ήταν θετικά, διότι αφ’ ενός μεν θα εδρεύσουν μια μόνιμη συνεργασία, αλλά αφετέρου θα δώσουν το έναυσμα για μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία μεταξύ των συλλόγων και του Δήμου Χαλκηδόνος.
   Ο διάλογος που υπήρξε μεταξύ τους ήταν εμφανώς ουσιαστικός, ενώ η Διοίκηση απάντησε σε μεγάλο βαθμό σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από πλευράς συλλόγων. Αποφασίστηκε από κοινού δε, οι συναντήσεις αυτές να πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να επιτευχθεί στο μέγιστο η αποτελεσματικότητα του σκοπού για τον οποίο γίνονται.
   Συνονιστής της ημερίδας ήταν ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Τσουκνιδάς, ενώ την οργάνωσή της επιμελήθηκε η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού κα Θεοδώρα Αγαπίδου, καθώς επίσης οι Ειδικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου κ.κ. Μανώλης Χλοπτσίδης και Βίκυ Εξαδακτύλου. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου