Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ες αύριον τα σπουδαία...

 


Το χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα της συνάντησης   στελεχών των τριών (Δαϊκουδη-Μηντσιούδη-Τσουκνιδά) ήταν προδιαγεγραμμένο από την αρχή, μιας και οι τρεις είχαν αποφασίσει να ζητήσουν εκείνοι να είναι επικεφαλής του συνδυασμού και οι άλλοι να ακολουθήσουν. Όλοι ήθελαν να είναι στρατηγοί και κανένας τους  στρατιώτης.

Ακόμα και όταν στην συνάντηση των στελεχών κάλεσαν τους τρεις υποψηφίους λύση δεν βρέθηκε και έτσι αποφάσισαν την νέα συνάντηση με περισσότερα στελέχη τους για να πάρουν όπως είπαν και  την τελική απόφαση.

Θα τολμήσουμε μια πρόβλεψη ότι δύσκολα θα βρουν κοινό δρόμο και οι τρεις τους και ήδη κάποια από τα στελέχη τους ψάχνονται και άλλου.

Οι λόγοι που επικαλούνται ο καθένας χωριστά στο γιατί θα πρέπει να είναι αυτός επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι οι παρακάτω με σχολιασμό από εμάς :

Παναγιώτης Δαϊκουδης : Θεώρει ότι σαν δήμαρχος 18 μηνών δεν μπόρεσε να δείξει όλα αυτά που ήθελε να κάνει και δεν τον άφησε να κάνει ο συν δήμαρχος του Γιάννης Μπίκος. Θεωρεί ότι τώρα του δίνετε η ευκαιρία αν είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού και καταφέρει να εκλέγει Δήμαρχος θα μπορέσει να κάνει το έργο που του στέρησε η εναλλαγή στην Δημαρχία. Ακόμα  θεωρεί  ότι είναι αυτός που στις προηγούμενες εκλογές κέρδισε τον Αρ. Αραμπατζή και ότι μπορεί πάλι να το κάνει. Μόνο που ξεχνά ότι αυτό έγινε για δυο λόγους, ο πρώτος λόγος είναι η φθορά που είχε ο Αρ. Αραμπατζής στον πρώην δήμο Αγίου Αθανάσιου μετά από 12 χρόνια δημαρχιακής του θητείας, και ο δεύτερος λόγος είναι η στήριξη του Γιάννη Μπίκου που του δημιούργησε από το μηδέν το ψηφοδέλτιο στους πρώην δήμους Αγίου Αθανασίου και  Χαλκηδόνας, και ότι αυτό φάνηκε   τις τελευταίες μέρες που παρ’ όλες τις προσπάθειες του να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο στους πρώην Δήμους αυτό στάθηκε αδύνατο, γι’ αυτό και απόφαση του για συμμαχία με τους άλλους δυο.

Μαυρουδής Μηντσιούδης : Θεωρεί ότι πρέπει να είναι αυτός ο επικεφαλής γιατί δεν έχει διοικήσει σε σχέση με τους άλλους δυο που ήταν δήμαρχοι και έτσι δεν θα έχει την φθορά τους, ακόμα ότι ένα συν του είναι  το ότι  αυτός βρίσκεται στην αντίθετη πολιτική πλευρά, δηλαδή την κεντροαριστερά ενώ οι άλλοι δυο θεωρούνται ότι ανήκουν στην κεντροδεξιά. (Δεν έχει ακόμα καταλάβει ότι ο διαχωρισμός αυτός ανάμεσα στους πολίτες έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα και από τις καταστάσεις). Η αλήθεια όμως για τον Μαυρουδή είναι ότι δεν είχε την δυνατότητα  αλλά ούτε και τα στελέχη σε όλο  τον Δήμο για να κατέβει με δικό του ψηφοδέλτιο, πολλοί που ήταν μαζί του στις προηγούμενες εκλογές ήδη βρίσκονται κοντά σε άλλους υποψηφίους και κάποιοι άλλοι είχαν αποχωρήσει από κοντά του εδώ και καιρό. Έτσι έψαχνε με ποιο τρόπο θα μπορούσε να είναι παρών στις ερχόμενες εκλογές. Μέσα λοιπόν από την συμμαχία με τους άλλους δυο θεώρει ότι αυτό το καταφέρνει.

Γιάννης Τσουκνιδάς :  Ξεκίνησε δυναμικά και από τους πρώτους  με διακήρυξη ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος όταν όλοι οι άλλοι ακόμα το συζητούσαν για το αν θα είναι υποψήφιοι. Όσο δυναμικά όμως ξεκίνησε τόσο  ποιο δύσκολα τα βρήκε στο δρόμο για να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, τα προβλήματα και γι΄αυτόν παρουσιαστήκαν στους δυο πρώην δήμους Άγιου Αθανασίου και Χαλκηδόνας και την αδυναμία του να βρει ικανούς υποψηφίους από συγκεκριμένα χωριά,  έτσι άρχισε να ψάχνει τρόπο για να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο. Θεώρησε ότι μια ένωση με τους άλλους δυο θα του έδινε την δυνατότητα να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο   με άτομα από τα χωριά που έχει τα προβλήματα  και που τα άτομα αυτά βρίσκονται κοντά  στους Δαϊκουδη – Μηντσιούδη.

Στα συν του Γιάννη Τσουκνιδά είναι ότι δεν πήρε μέρος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και έτσι δεν έχει τη  φθορά που έχουν οι άλλοι δυο,   στα μείον του όμως είναι αυτό που είχε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και ο Αρ. Αραμπατζής, δηλαδή το ότι και αυτός έχει διατελέσει δήμαρχος  και έχει αρκετές αντιπάθειες στα Κουφάλια ακόμα και σήμερα. (Αλώστε τις τελευταίες εκλογές στον δήμο Κουφαλίων  τις είχε χάσει γιατί δημιουργήθηκε άλλο ψηφοδέλτιο από άτομα που στην αρχή της θητείας του σαν δήμαρχο τον είχαν στηρίξει).

Αυτά σαν πρώτες σκέψεις πάνω σε όσα έγιναν χθες το βράδυ στην συγκέντρωση των τριών και περιμένοντας την επόμενη συγκέντρωση που ορίστηκε για τις 8 Μαρτίου.


Είναι αυτονόητο ότι το blog αυτό είναι ανοιχτό και στην αντίθετη άποψη σε αυτά που αναφέραμε ποιο πάνω.

3 σχόλια:

  1. Σωστα προβλεψες οτι αυτοι οι 3 χωριο δεν θα κανουν το διαλυσανε το μαγαζι πριν ακομα το κανουν, τελικα να δω τωρα πως θα κανουν συνδυασμο αν κανουν, παντως τα ατομα που ηταν με τον Μαυρουδη αλλα πηγαν στον Αραμπαζη και αλλα στον Κυριακιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλη καταντεια για τον δημο Χαλκηδονος, οταν στο πολιτικο προσκηνιο επανερχονται ατομα που διετελεσαν δημαρχοι-δημοτικοι συμβουλοι χωρις να εχουν κανει καμια αναπτυξη για τον δημο.
    Εν μεσω οικονομικης κρισης -ανεργιας και καθε ανεχειας επιβαλλεται στις ερχομενες εκλογες να ειμαστε αυστηρη στην επιλογη της ψηφου, να διακατεχεται απο μεγαλη αξιολογηση, τι εχουν προσφερει για το τοπο ολοι αυτοι οι κυριοι, δημιουργησαν αναπτυξη στο δημο, καταπολεμησαν την ανεργια; για τους ενδιεφερε μονο η προσωπικη τους καρεκλα και αντιμισθεια;
    Και διερωταται ο καθε νοημων ανθρωπος, αραγε υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι θα τους ψηφισουν με ελαφρα την καρδιαν;
    Κυριοι εκλεχτεικατε και αποτυχατε ως πολιτικα προσωπα διοτι ολοι σας δουλεψατε για προσωπικες και πολιτικες σκοπιμοτητες, εισασταν πολιτικα δεκανικια της κεντρικης εξουσιας, και αλλων συμφεροντων.
    Επισης και αυτους που πρεπει να αξιολογησουμε ειναι και η αντιπολιτευση που ηταν ανυπαρκτη τα τελευταια χρονια, παντα να λεει ναι.
    Φυσικα εκτος την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που σε καθε αντιδημοτικο και αντιλαικο θεμα του δημου ηταν αντιθετη.
    Μαλλον ηρθε η ωρα να δωσουμε την ευκαιρια στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τον ΣΑΒΒΑ ΜΩΥΣΙΔΗ και τον ΑΠΛΟ ΔΗΜΟΤΗ να εκλεγουν και να διοικησουν.
    Δεν ειναι οι καιροι ουτε για πειραματα σε καινουργιες νεοεκολαπτομενες παραταξεις απο ανεμομαζωματα προσωπων απονερα (δηθεν ανεξαρτητοι δημοτικοι συμβουλοι κ.α.) απο αλλες παραταξεις,
    Αλλα ουτε να πραξουμε το ιδιο λαθος δυο φορες, με τα προυγουμενα ιδια προσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή