Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014






Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Άρης Αραμπατζής: «Ο τόπος μας, η ευθύνη μας»

Τις αρχές και τις θέσεις, που θα τον πλαισιώσουν στην προσπάθεια διεκδίκησης του Δήμου Χαλκηδόνος, παρουσίασε χθες, στην κατάμεστη αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου των Κουφαλίων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Άρης Αραμπατζής.

Το όνομα του συνδυασμού είναι: «Ενωμένοι Δημιουργούμε»

«Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για προβλήματα και περιορισμούς. Είμαι εδώ για να μιλήσω για λύσεις και δυνατότητες. Δυνατότητες και ευκαιρίες που μας δίνει το νέο διοικητικό πλαίσιο του «Καλλικράτη». Το νέο αυτό πλαίσιο ενώνει. Ενώνει δυνάμεις, ενώνει πληθυσμούς, ενώνει διοικητικές δομές», υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκηδόνος και πρόσθεσε: «Τον Τόπο τον φτιάχνουμε όλοι εμείς που τον ζούμε και αγωνιούμε για το μέλλον του. Όλοι εμείς που είμαστε ανήσυχοι και θέλουμε να δούμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας να προοδεύει και να προκόβει όχι κάπου αλλού, αλλά εδώ.»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιδέα που διέπει το συνδυασμό Ενωμένοι Δημιουργούμε. «Ο Τόπος Μας, η Ευθύνη Μας. Αυτή ακριβώς είναι η ιδέα που μας εκφράζει, η ιδέα της από κοινού προσπάθειας, η ιδέα της συλλογικής δράσης με στόχο τον Τόπο μας και επίκεντρο τους Ανθρώπους του».
Αναλύοντας τους βασικούς άξονες δράσης του συνδυασμού, ο Άρης Αραμπατζής επισήμανε για τον καθένα:
  • Διαφάνεια
«Απαιτείται χρηστή οικονομική διαχείριση και εντιμότητα»
  • Τεχνοκρατική Γνώση
«Ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας, όπως η εγγύτητα του με το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, η πρόσβαση στα σημαντικά –εθνικής σημασίας – οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα και ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος»
  • Αποτελεσματικότητα
«Ανάγκη για μια λειτουργικότερη τοπική αυτοδιοίκηση, που θα σέβεται, αλλά και θα εξορθολογίζει τους θεσμούς»

  • Ισόρροπη Καθολική ανάπτυξη

«Δημιουργία ενός μοντέλου ανάπτυξης που εκτείνεται ομοιόμορφα σε ΟΛΕΣ τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες με στόχο

  1. την ολοκλήρωση και επέκταση αναγκαίων για τον Τόπο βασικών υποδομών
  2. την ενθάρρυνση της τοπικής επιχειρηματικότητας και προστασία των υπαρχουσών θέσεων εργασίας και συγκεκριμένα τη στήριξη τοπικών βιομηχανιών, όπως η ΜΕΒΓΑΛ
  3. τη στήριξη του αγροτικού τομέα

  • Περιβαλλοντική Συνείδηση
«Στόχος ένας τόπος καθαρός και βιώσιμος, προωθώντας τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και επεκτείνοντας το σύστημα διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων»
  • Κοινωνική ευαισθησία
«Στήριξη και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Ιατρείου, προώθηση εθελοντισμού»
  • Ανάδειξη του Πολιτισμού και της Ιστορίας
«Στήριξη των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών ομάδων της περιοχής. Αξιοποίηση του Μουσείου Βαλκανικών Αγώνων Γέφυρας και Μακεδονικών Τάφων του Αγίου Αθανασίου, αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών και προβολή των»
«Οι προκλήσεις δε μας αποδυναμώνουν, μας πεισμώνουν», επισήμανε ο Άρης Αραμπατζής. Κλείνοντας την ομιλία του και συμπλήρωσε: «Πίσω από τις προκλήσεις βλέπουμε αφορμή να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, ακόμη πιο εργατικοί. Πίσω από τις δυσκολίες βλέπουμε αφορμή για περισσότερη ευθύνη, περισσότερη δημιουργία.»


Από το Γραφείο τύπου












1 σχόλιο:

  1. Απαιτείται χρηστή οικονομική διαχείριση και εντιμότητα... ase mas re arouli!
    oi afoi mpikou tha se vohthsoun se afto??? H h kostopoulena me ton Tzolh kai ton Siriano???
    De tha ginei KSANA to idio lathos!!! Tha sas petaksoume ekso apo ta dimarxeia!!! Bhkate kai ta katastrepsate!!!

    DHMOTHS AGIOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή