Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012


Εγκρίθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό πολεμικού υλικού στην περιοχή του Αξιού


Εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, για την διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας για τον εντοπισμό και απομάκρυνση πολεμικού υλικού στην περιοχή του Αξιού ποταμού...
Η κατάρτιση της σύμβασης κρίθηκε απαραίτητη καθώς κατά την κατασκευή του έργου «Γέφυρα Αξιού στην οδό Ανατολικού - Βραχιάς» από τις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, βρέθηκε οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για την οποία και έγιναν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες προκειμένου να απομακρυνθεί από το Στρατό. Για την συνέχιση του έργου, αλλά και την προστασία της δημόσιας ασφάλειας απαιτείται ο περαιτέρω έλεγχος στην περιοχή για εύρεση τυχόν και άλλων οβίδων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ζήτησε από το συμβούλιο να εγκριθεί η υπογραφή της Σύμβασης προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι έρευνες για να  μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις σε αυτό το τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή. Ανέφερε επίσης ότι θα πραγματοποιήσει επαφές τόσο με το Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, όσο και με το Διοικητή του ΓΕΣ προκειμένου να διερευνήσει τη δυνατότητα να γίνουν οι έρευνες χωρίς την οικονομική επιβάρυνση της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης.

Πηγη : www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου