Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012




Σύλληψη ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας για χρέος 2,5 εκ. ευρώ

 Για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, που ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας. Πρόκειται για άντρα, ηλικίας 51 ετών, η μονάδα του οποίου βρίσκεται στον Ακροπόταμο .
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 2.585.121,35 ευρώ και αφορούν το χρονικό διάστημα από τέλος Ιανουαρίου του 2010 ως το τέλος Μάιου του 2011.



ΕΛΓΑ Τηλεφωνική εξυπηρέτηση αγροτών στο 1540
Πλέον, οι παραγωγοί μπορούν να καλούν στο 1540 του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης αγροτών και να ενημερώνονται σχετικά με τις τελευταίες πληρωμές αποζημιώσεων ΕΛΓΑ ή των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων ΠΣΕΑ, που έχουν καταβληθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, το στάδιο που βρίσκονται οι δηλώσεις ζημιάς των παραγωγών για τα έτη μετά το 2011 και οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί, καθώς και τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές για τα έτη μετά το 2011. Σημειώνεται, ότι το κόστος της επικοινωνίας αντιστοιχεί στη χρέωση μιας αστικής κλήσης.



ΔΗΜΟΙ Προειδοποιούν για στάση πληρωμών

Με στάση πληρωμών προς τους προμηθευτές αλλά ακόμη και προς τους δημοτικούς υπαλλήλους και με περικοπές σε σειρά κοινωνικών παροχών προς τους πολίτες προειδοποιούν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης μετά και το νέο ψαλίδισμα στους τακτικούς πόρους των ΟΤΑ που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση.
Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης αποτέλεσε ένα από τα κεντρικά θέματα συζήτησης στην τελευταία συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας. Το διοικητικό συμβούλιο του οργάνου αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει άμεσα σε κινήσεις διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές στην τακτική επιχορήγηση από το κράτος, οι οποίες αγγίζουν πλέον το 60%.


Μεταβολή του καιρού από βορρά

Για αύριο Παρασκευή, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες -οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές- σε δυτική-κεντρική Μακεδονία, βόρεια Θεσσαλία, βορειοδυτικό Αιγαίο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (πλην Θράκης). Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ στις περισσότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία σε πτώση.


ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Κάθε μέρα 17 διαρρήξεις και τουλάχιστον μία απάτη
Εννέα διαρρήξεις κατοικιών και οκτώ διαρρήξεις αυτοκινήτων καταγράφονται κατά μέσο όρο καθημερινά στη Θεσσαλονίκη. Επίσης τρία αυτοκίνητα και ένα φορτηγό αφαιρούνται από τους ιδιοκτήτες τους ημερησίως.



ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Υπόσχεση υπουργού για αποζημιώσεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο έμμεσης αποζημίωσης στους αγρότες των οποίων η βαμβακοπαραγωγή έχει καταστραφεί από τη χρήση ακατάλληλου φυτοφαρμάκου που χρησιμοποιήθηκε σε ορυζώνες του κάμπου της Θεσσαλονίκης άφησε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Παράλληλα από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης διατάχθηκε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα του φαρμάκου και εάν ήταν νόμιμη η διακίνηση και η χρήση του.



Οι εκπτώσεις δεν ζωντάνεψαν την αγορά

Μέχρι και 50% είναι μειωμένη η κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης, παρά τις χαμηλές, λόγω εκπτώσεων τιμές που επικρατούν, γεγονός που αυξάνει τους φόβους για νέο κύμα λουκέτων σε εμπορικά καταστήματα.

Οι εκπτώσεις είναι αρκετά ελκυστικές και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν το 80% της αρχικής τιμής, ωστόσο, οι καταναλωτές περιορίζονται σε διερευνητικές βόλτες και λίγοι είναι αυτοί που μπαίνουν κυρίως σε καταστήματα ρούχων και παπουτσιών.



Βρήκε 2000 ευρώ στα σκουπίδια και τα παρέδωσε

Δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της μια εργαζόμενη στον τομέα της ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη όταν βρήκε ανάμεσα στα σκουπίδια 2.000 ευρώ.
Ωστόσο, η πράξη της γυναίκας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση αφού τα παρέδωσε στη δικαιούχο.
Συγκεκριμένα, τα χρήματα εντοπίστηκαν μέσα σε έναν φάκελο, ο οποίος περιείχε μια παλιά ακτινογραφία πάνω στην οποία ήταν γραμμένο ένα όνομα.
Η υπάλληλος τηλεφώνησε στον δικαιούχο όπου και τον ενημέρωσε για το περιεχόμενο του φακέλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου