Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012


«Ή τώρα ή ποτέ»

,

Έρχεται ο Καλλικράτης 3

Το θέμα της αλλαγής της χωροταξίας είναι πρώτης προτεραιότητας για πολλούς Δήμους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει αποστείλει, εδώ και μερικές ημέρες, επιστολή σε όλους τους δημάρχους με την οποία τους ζητά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να καταγράψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις προτάσεις τους για τις αλλαγές στον Καλλικράτη και το νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης.

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια λειτουργίας  του Δήμου Χαλκηδόνος  φάνηκε και στην πράξη το ποσό λάθος ήταν η έδρα να είναι στα Κουφάλια.

Στα Κουφάλια   που βρίσκονται στην άκρη του δήμου, μακριά από τον κεντρικό δρόμο που ενώνει τα περισσότερα χωριά ,και που έχει σαν  αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των δημοτών όταν χρειάζεται να εξυπηρετηθούν στην έδρα του Δήμου.


Όταν γίνονταν η συζήτηση για τον Καλλικράτη και που θα είναι η έδρα του νέου Δήμου, δύστυχος επικράτησε  η μικροπολιτική και οι μυστικές συμφωνίες.
 Όλοι γνωρίζουμε για τις συναντήσεις στα Γιαννιτσά με υπουργό της τότε κυβέρνησης και βουλευτές ώστε  η έδρα να μην είναι  στην Χαλκηδόνα όπως σωστά είχε αποφασιστεί αλλά μέσα σε ένα βράδυ με τις παρεμβάσεις αυτών των παραγόντων από το παρασκήνιο  να αλλάξουν όλα και να βρεθεί η έδρα του Δήμου στα Κουφάλια.

Εδώ και τώρα είναι καιρός να απαιτήσουμε την μεταφορά της έδρας στο κέντρο του Δήμου και στο μέρος που φέρει και την ονομασία του Δήμου.

Μεταφορά της έδρας του Δήμου τώρα στην Χαλκηδόνα  μιας και από χωροταξικής άποψης είναι και το πιο σωστό μέρος για έδρα  για την  εξυπηρέτηση όλων των δημοτών .

Εδώ και τώρα οι δημοτικοί σύμβουλοι από όλα τα  δημοτικά διαμερίσματα που βλέπουν  και ζουν καθημερινά αυτή την λάθος επιλογή της έδρας να απαιτήσουν με ψήφισμα του  Δημοτικού Συμβουλίου την μεταφορά της έδρας στην Χαλκηδόνα.

 Αν δεν το κάνουν θα είναι υπόλογοι και υπεύθυνοι όχι μόνο απέναντι στους ψηφοφόρους τους και στα χωριά τους, αλλά και στους δημότες όλου του δήμου που καθημερινά  ταλαιπωρούνται από την λάθος και μικροκομματική επιλογή  της έδρας.

Τώρα είναι η ευκαιρία μιας και άνοιξε ξανά η συζήτηση για τα λάθη που έγιναν με τον χωροταξικό σχεδιασμό του Καλλικράτη να απαιτήσουμε και να πετύχουμε όλοι μαζί το σωστό και δίκαιο.

Ήδη αρκετοί δήμοι έχουν ζητήσει αλλαγές και στις έδρες των δήμων και στην χωροταξία .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου