Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΦΥΡΑΣ , ΤΡΙΤΗ 27/6/2017
Στο Τοπικό Συμβούλιο τέθηκαν τα παρακάτω θέματα :
Α. Νέα γνωμοδότηση για την αποξήλωση των παιδικών χαρών στη Γέφυρα (εισηγήτρια Χατζηκύρκου Μ.)
Β. Παροχή νερού για αγροτική χρήση στη Γέφυρα (εισηγητής Κουμαράς Ν.)
Γ. Ενημέρωση για το κόστος και το εύρος των εργασιών συντήρησης στο κλειστό γυμναστήριο Γέφυρας (εισηγητής Ευσταθιάδης Λ.)
Δ. Νέα επιστολή στην Εταιρία Αγωγού Φυσικού Αερίου, ΤΑΡ (εισηγητής Ευσταθιάδης Λ.)
Ε. Αίτηση για ενημέρωση από τον Δήμαρχο για τα ανταποδοτικά οφέλη από την Εταιρία Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ (εισηγητής Ευσταθιάδης Λ.)
Λήφθησαν οι παράκατω αποφάσεις για κάθε θέμα :
Α. ΝΕΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
Το Τοπικό Συμβούλιο Γέφυρας,
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι κ α τ ά π λ ε ι ο ψ η φ ί α
και γνωμοδοτεί ότι εμμένει στο ψήφισμα του της 8/5/2017 δηλώνοντας την αντίθεσή του στην αποξήλωση των παιδικών χαρών. Θεωρούμε ότι η τροποποίηση του νόμου που έγινε το 2014 δίνει την δυνατότητα στο Δήμο μας να πιστοποιήσει και τις υφιστάμενες παιδικές χαρές και όχι να τις ξηλώσει.
Επίσης η τοποθέτηση 3 νέων παιδικών χαρών αντί 13 θα δημιουργήσει προβλήματα ασφάλειας για τα παιδιά που θα ψυχαγωγούνται εκεί.
Μειοψήφησαν η Πρόεδρος κα Χατζηκύρκου και ο Σύμβουλος κος Θεοδώρου οι οποίοι υποστήριξαν ότι πρέπει να αποξηλωθούν οι παιδικές χαρές.
Β.ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
Το Τοπικό Συμβούλιο Γέφυρας,
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ο μ ό φ ω ν α
και καλεί τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος κύριο Τσουκνιδά και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ κύριο Χατζάκο να κάνουν πράξη την από το 2016 υπόσχεσή τους προς το Τοπικό Συμβούλιο Γέφυρας και να δώσουν παροχή νερού για αγροτική χρήση (ραντίσματα) στους αγρότες της Γέφυρας.
Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΦΥΡΑΣ
Το Τοπικό Συμβούλιο Γέφυρας,
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι κ α τ ά π λ ε ι ο ψ η φ ί α
και ζητά από τον Δήμαρχο κο Τσουκνιδά και την Τεχνική υπηρεσία να αποσταλεί στο Τ.Σ. Γέφυρας το ταχύτερο ο πλήρης φάκελος με την κοστολόγηση και το εύρος των εργασιών συντήρησης που έγιναν στο κλειστό Γέφυρας.
Μειοψήφισε o σύμβουλος κύριος Θεοδώρου ο οποίος υποστήριξε ότι δεν πρέπει να ζητηθεί κάτι τέτοιο από τον Δήμαρχο. Ο σύμβουλος κύριος Πέτκογλου ψήφισε λευκό.
Δ. ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, ΤΑΡ
Το Τοπικό Συμβούλιο Γέφυρας,
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι κ α τ ά π λ ε ι ο ψ η φ ί α
Να στείλει εκ νέου επιστολή στον ΤΑΡ στην οποία να αναφέρονται τα σχετικά περιστατικά που επικαλείται ο Δήμαρχος ως αιτία για την διαγραφή του Ευσταθιάδη Λουκά από Πρόεδρος και να ζητείται από τον ΤΑΡ να ενημερώσει το Τοπικό Συμβούλιο αν εξαιτίας της πρώτης επιστολής μας προς τον ΤΑΡ σταμάτησε η χορήγηση των ανταποδοτικών οφελών προς τον Δήμο Χαλκηδόνος όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος και επίσης τι ακριβώς ζήτησε ως ανταποδοτικά για το Δήμο μας ο Δήμαρχος από τον ΤΑΡ.
Μειοψήφισαν η Πρόεδρος Χατζηκύρκου Μαρία και ο Σύμβουλος Θεοδώρου Μιχαήλ οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να σταλεί η επιστολή.
Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, ΤΑΡ
Το Τοπικό Συμβούλιο Γέφυρας,
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι κ α τ ά π λ ε ι ο ψ η φ ί α
να ζητήσει από τον Δήμαρχο να ενημερώσει το Τ.Σ. Γέφυρας δίνοντάς μας όλη τη σχετική αλληλογραφία για το θέμα των ανταποδοτικών οφελών από τον ΤΑΡ για το Δήμο μας, προκειμένου να ενημερωθούμε ως Τοπικό Συμβούλιο για το τι ανταποδοτικά προβλέπεται να διαθέσει ο ΤΑΡ και σε τι σκοπούς και σε ποια χωριά του Δήμου μας πρόκειται να διατεθούν αυτά.
Μειοψήφισε η Πρόεδρος Χατζηκύρκου Μαρία η οποία υποστήριξε ότι δεν πρέπει να ζητηθεί κάτι τέτοιο από τον Δήμαρχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου