Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015


Προς Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του Δήμου Χαλκηδόνος
ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΤΕ, ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΤΕ
Στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές οι πολίτες από τα χωριά του νέου δήμου Χαλκηδόνος σας τίμησαν με την ψήφο τους και σας εξέλεξαν στην θέση που κατέχετε, θεωρώντας σας ικανούς να διαχειριστείτε, για μια πενταετία, τον Δήμο και τις πρώην κοινότητες σας.
Από 1 Σεπτέμβρη 2014 αναλάβατε και επίσημα τα καθήκοντά σας.
Σήμερα, ένα ( 1) χρόνο    μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας είστε εξαφανισμένοι.
Δεν κάνετε τίποτα δεν αντιδράτε που το δόγμα « Όλα στα Κουφάλια – όλα για τα Κουφάλια » άρχισε να γίνετε πραγματικότητα από τον Δήμαρχο Γιάννη Τσουκνιδά με την συμπαράσταση και την ενεργό υποστήριξη του Αντιδημάρχου και συνΔήμαρχου Μαυρουδή Μηντσιούδη.
Που είναι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας από τα άλλα χωριά του Δήμου για να αντιδράσουν ; που είναι η αξιωματική αντιπολίτευση  και ο επικεφαλής της  Αριστείδης Αραμπατζής; όλοι μα όλοι εξαφανισμένοι και περί άλλον τυρβάζουν, σε λίγο καιρό όταν γίνουν πράξη όλα αυτά να ξέρετε ότι από τα χωριά σας θα σας πάρουν με τις πέτρες.
Κυρίες και κύριοι του Δημοτικού συμβουλίου  και των Τοπικών Συμβουλίων  ΞΥΠΝΗΣΤΕ!
Είτε είστε «Τσουκνιδικοί», είτε «Αραμπατζικοί», είτε «Κυριακιδικοί» ΞΥΠΝΗΣΤΕ!
Έχετε τεράστια ευθύνη. ΟΛΟΙ.
Εσείς της πλειοψηφίας έχετε την μεγαλύτερη ευθύνη. Δεν είναι δυνατόν να μην έχετε ακόμη ενεργοποιηθεί. Τι περιμένετε; «Εντολές από το …κέντρο»; Με τι άλλο-πιο σοβαρό- ασχολείστε; «Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε»;   (Αίσωπος) –  «όταν τα σπίτια σας καίγονται εσείς τραγουδάτε» 
Αλλά και εσείς της μειοψηφίας δεν είστε άμοιροι ευθυνών. Αν η πλειοψηφία αδρανεί, η μειοψηφία μπορεί θεσμικά – και οφείλει- να αντιδράσει.
Ξυπνήστε ΟΛΟΙ, λοιπόν.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΤΕ, ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΤΕ.
Απαιτείστε από τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος και τους διοικούντες ισόρροπη ανάπτυξη για όλα τα χωριά του δήμου και όχι μόνο για τα Κουφάλια.
Κινητοποιήστε την Τοπική Κοινωνία.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ και αναλάβετε τις ευθύνες σας. «Οι καιροί ου μενετοί».

                                                                          Σχολιαστής