Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014


6.000.000  


  




Του Απόστολου Στεργιάδη






 Έ ξι εκατομμύρια ευρώ !!! Δεν είναι τα κέρδη του τζόκερ, αλλά τα χρέη του Δήμου μας, δια στόματος Δημάρχου, σε μια αξιόλογη- τεχνοκρατική κατά γενική ομολογία παρουσίαση των οικονομικών του Δήμου. Μια παρουσίαση που θα την ζήλευαν και οι πιο επιτυχημένοι CEO - manager επιχειρήσεων. 

   Μια θλιβερή διαπίστωση του “δυστυχώς επτωχεύσαμεν”, χωρίς οι παρευρισκόμενοι στο Δημοτικό Συμβούλιο δημότες, να έχουμε λάβει καμιά πολιτική πρόθεση για την αύξηση των εσόδων. Αυτά που ακούσαμε από τον Δήμαρχο, και τους πρώην αντιδημάρχους οικονομικών (οι οποίοι συμμετέχουν και στην νέα διοίκηση).


   Η διαχρονική ευθύνη της οικονομικής κατάστασης του Δήμου μας δεν ολοκληρώνεται με τις εκλογές του 2014 του 2010 ή και λίγο πιο πριν … Έχουν ευθύνη όλοι αυτοί που μας διοίκησαν τα τελευταία χρόνια από τους «Καποδιστριακούς» και «Καλλικρατικούς» Δήμους, που δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν ασπίδες προστασίας έναντι του χρέους. Αν παρατηρήσει κάποιος τα οικονομικά στοιχεία στα διαγράμματα που παρουσιάστηκαν το χρέος εκτοξεύεται δυσανάλογα τις προεκλογικές χρονιές. Μια κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος για προεκλογικά τεχνάσματα.


   Πίσω και πέρα όμως από τα αμείλικτα νούμερα, βρίσκεται ο Δημότης, που ΔΕΝ έχει καμιά ανάμιξη στην οικονομική κατάντια του Δήμου μας, μα και ΚΑΜΙΑ ελπίδα για το αύριο.

   Καμιά πρόθεση για πολιτική αλλαγή, καμιά πολιτική πρόθεση για αύξηση των Δημοτικών εσόδων, πέραν φυσικά την είσπραξη των φόρων και των Δημοτικών τελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου