Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014


Ο προϋπολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο


Σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο για να συζητήσει και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2015.

Θεωρητικά ο προϋπολογισμός αποτελεί τον καθρέφτη των πολιτικών επιλογών, σηματοδοτεί τις διαθέσεις και δείχνει το στόχο και το όραμα της δημοτικής αρχής. Έτσι έπρεπε να είναι γιατί αυτή την έννοια έχει ο προϋπολογισμός. Όμως δεν θα είναι έτσι. Οι δυσκολίες και η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπουν τέτοιες πολυτέλειες. Δεν υπάρχει ούτε όραμα, ούτε κατεύθυνση. Ο προϋπολογισμός κινείται πάνω στην γνωστή συνταγή των τελευταίων χρόνων.
Επί της ουσίας η φιλοσοφία του, δεν διαφοροποιείται σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι καθαρά διαχειριστική και δεν φαίνονται  οι πολιτικές για τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικά ομάδων. 

Οι διοικούντες για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις θα επικαλεστούν το Παρατηρητήριο που θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση και την υποχρέωση των δήμων να μην ξεφύγουν ούτε κατ’ ελάχιστο από τους δημοσιονομικούς στόχους. Οι αντιπολιτευόμενοι θα καταγγείλουν την ανακολουθία έργων και λόγων σε σχέση και με τον πρόσφατο προεκλογικό οίστρο. Τελικά ο προϋπολογισμός θα ψηφιστεί κατά πλειοψηφία, κάποιοι θα ψηφίσουν λευκό, και όλοι θα πάνε "χαρούμενοι" για ύπνο, αφού δοθούν και οι απαραίτητες υποσχέσεις για τους αγώνες ανατροπής της συγκεκριμένης πολιτικής.

Θα είναι μια ανιαρή διαδικασία... 


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 

ΘΕΜΑ 1ο :  Έγκριση προϋπολογισμού του Δήμου Χαλκηδόνος, οικονομικού έτους 2015.

  ΘΕΜΑ 2ο :  Έγκριση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου Χαλκηδόνος, οικονομικού έτους 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου