Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Με έκπληξη διάβασα τις τελευταίες ημέρες το κείμενο αρχών και θέσεων της Δημοτικής κίνησης με επικεφαλής τον ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ (η χρήση κεφαλαίων είναι επιβεβλημένη από την ιδρυτική διακήρυξη). 
Μια ιδρυτική διακήρυξη στην οποία «δεσπόζει» η απουσία Αυτοκριτικής, Οράματος, Θέσεων και Κριτικής Αποτίμησης των δικών του πεπραγμένων ως Δημάρχου μιάς ολόκληρης Οκταετίας. Λόγος επιθετικός και ξύλινος από ανθρώπους του χτες.
Προφανώς τα 8 χρόνια μεγάλης προσφοράς και επιτυχημένης θητείας, όπως αναφέρει η ιδρυτική διακήρυξη,  δεν εκτιμήθηκαν από τους συνδημότες μας τόσο στις εκλογές του 2006, οπότε και καταψηφίστηκε, όσο κι το 2010 ώστε να ωθήσουν τον ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ να κατέλθει ως υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές. Μήπως προτίμησε την Αποχή και την Αποστασιοποίηση από τα προβλήματα και τις προκλήσεις του νέου Καλλικράτειου μοντέλου διοίκησης;  H  «επαναδραστηριοποίηση» του κ. Τσουκνιδά συμπίπτει με τις κινήσεις ορισμένων ανθρώπων που στο φόβο της απώλειας της ‘καρέκλας’ και της επαγγελματικής τους αποκατάστασης ανεξαρτητοποιήθηκαν, δηλώνοντας πως δεν είναι προσκολημένοι σε τίτλους και αξιώματα. Σύμπτωση ή προμελετημένο σχεδιο; Η συνέχεια είναι ευρέως γνωστή. 
Η απεξάρτηση απέτυχε και οι εξαρτημένοι «ανεξαρτητοποιηθέντες» επιστρέφουν  για να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία με την ΑΤΟΛΜΙΑ και την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ τους για τον τόπο, την ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ για το Δήμό μας. Αλλά με  ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΟΧΗ (εκτός από ΕΝΑΝ) και ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ για τίτλους και χρυσοπληρωμένες καρέκλες τις οποίες θέλουν να κατέχουν και οι οποίες θεωρούν ότι δικαιωματικά τους ανήκουν.. 
Τομές και μεταρρυθμίσεις με λόγια και νοοτροπίες μιας περασμένης περιόδου, δεν έχουν θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του σήμερα. Πώς θα επιτευχθούν οι ευρείες προγραμματικές συγκλίσεις, οι συμμετοχικές διαδικασίες και ο αυτόνομος πολιτικός λόγος όταν ο βασικός κορμός αυτής της  κίνησης είναι βασισμένος σε ανθρώπους για τους οποίους οι έννοιες των λέξεων αυτών είναι άγνωστες; 
ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ: Η παρούσα Δημοτική Αρχή το τελευταίο, τουλάχιστον, διάστημα έθεσε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο μας. Θυσίες έγιναν πολλές, και πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερες. Χωρίς γόνιμο διάλογο και συνέπεια αλλά με ευκαιριακές συμμαχίες και οππορτουνιστές του δημόσιου βίου, ο Δήμος Χαλκηδόνος δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών. Η κοινωνία και ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με ρυθμούς ιστορικά πρωτόγνωρους.
Αν δεν προσαρμοστούμε έγκαιρα,  απλά θα αλλάξουν χωρίς εμάς.
Οι στηρίζοντες και οι υποστηρίζοντες της πραγματικότητας
ΜΠΙΚΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

5 σχόλια:

  1. Οι στηρίζοντες και οι υποστηρίζοντες της πραγματικότητας
    ΜΠΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ?????

    posoi stirizontes kai posoi upostirizontes xorane sto megalo onoma MPIKOS??? tou edosan mia karamela kai tin masaei sinexeia aftos? Fantazomai posa palamakia varese kai poso xarike me to gramma pou egrapse!!!! Epivevaionei KATHIMERINA tin thesi tou klitira pou tou armozei! Ti rezilikia einai afta.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ηθελε την πρωτια.. του την εφαγε ο τσουκνιδας και εκανε μουτρα! ελεγε οτι δεν θα κατεβει και τελικα .. κανει σκηνες ζηλοτυπιας στα blogs (με τα οποια δεν ασχολειται!!!) αφου ο αρραβωνας με τον αραμπατζη χαλασε (αυτος ποσους αρραβωνες θελει να εχει???)!!!
    λεει οτι Τομές και μεταρρυθμίσεις με λόγια και νοοτροπίες μιας περασμένης περιόδου, δεν έχουν θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του σήμερα.... αυτος εκανε την αρχη και συνεχιζει το ιδιο λαθος φερνοντας ΟΛΑ τα <> στο δημο.
    λεει επισης οτι Αν δεν προσαρμοστούμε έγκαιρα, απλά θα αλλάξουν χωρίς εμάς.......... κληση για συνεργασιες μεσω blogs πρωτη φορα στα χρονικα αντικριζουμε!!!!
    Και τελικα ας αποφασισει!!! Η θα τους παρακαλαει τους ανεξαρτητους...Η θα τους κατηγορει!!! Μηνες ασχολουνται με αυτους!!! Υπαρχουν και σοβαροτερα προβληματα μεγαλε δημαρχε!!! Δε σε συμβουλεψε σωστα ο απεναντι σου στο ΔΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ego pistevo oti o bikos epitethike giati den thelei syllogiko proupologismo!!!!! xaxxxxxaaaaa

    mi vazete mono tin epistolh toy bikoy... valte kai tou tsouknida!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DEN AKSIZEI,SE MAS TOUS POLITES NA AKOUME SUNEXEIA,LASPOLOGEIES KAI LOGOUS VATHUSTOXASTOUS,THELOUME METRHMENA LOGIA KAI POLU DOULEIA APO OLOUS,GIATI,AUTOS O TOPS ANHKEI SE OLOUS MAS,DEN EINAI KTHMA KANENOS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή