Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Η Απάντηση του Γιάννη Τσουκνιδά  



 ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΧΩΝ  ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ 
ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

Βρισκόμαστε στην αυγή μιας νέας  χρονιάς όπου στα μέσα Μαΐου θα διεξαχθούν  οι Ευρωεκλογές αλλά και οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας τοπικής Δημοτικής Αρχής.

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια βιώνουμε ως χώρα αλλά και ως πολίτες, μία οικονομική κρίση πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια για ειρηνική περίοδο.

Μια κρίση που πλήττει τους πολίτες και καταρρακώνει τους θεσμούς.Η εφαρμογή αυστηρά περιοριστικών πολιτικών έπληξε οικονομικά αλλά και πολιτικά την ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, δίνοντας άλλοθι στους θιασώτες του συγκεντρωτισμού να θέτουν  μέχρι και ζήτημα περί της  χρησιμότητας του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μέσα  σ’ αυτό το δύσκολο περιβάλλον, δυστυχώς  εμείς σαν τοπική κοινωνία, είχαμε την ατυχία να παρακολουθήσουμε μια πρωτότυπη Δημοτική αρχή διαρχίας ,που μας άφησε άφωνους με τις παλινωδίες της, τις μηχανορραφίες, τις προσωπικές διαμάχες, την προχειρότητα και την αδιαφορία ακόμα και στα πιο απλά καθημερινά προβλήματα του τόπου μας. Για προγραμματισμό μεγαλύτερων έργων και υποδομών ούτε συζήτηση.

ΑΤΟΛΜΙΑ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, ΣΥΝΟΧΗΣ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ   ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της.

Αυτή η κατάσταση αν δεν αλλάξει, είναι βέβαιο ότι ο τόπος μας θα οδηγηθεί σε περαιτέρω τέλμα και παρακμή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και μετά από έντονο προβληματισμό πολλών ΔΗΜΟΤΩΝ μας, συγκροτήσαμε μια κίνηση συνδημοτών μας με επικεφαλής τον ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ, με στόχο τη συμμετοχή στις επερχόμενες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, προκειμένου να γίνει ένα νέο ξεκίνημα ανάπτυξης και προόδου του τόπου μας.

Η διεκδίκηση πόρων και αρμοδιοτήτων, η διεύρυνση της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας, η κατάκτηση του αναπτυξιακού ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης , είναι στόχοι από τους οποίους δεν μπορούμε να οπισθοχωρήσουμε.

Παράλληλα, οφείλουμε να επεξεργασθούμε και να προτείνουμε εκείνες τις θεσμικές και λειτουργικές αλλαγές που ενισχύουν και αναβαθμίζουν την ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, εμπεδώνουν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, ενθαρρύνουν την συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση και στη λήψη αποφάσεων, ενθαρρύνουν την ανοιχτή και δημοκρατική διαβούλευση ενώ κατοχυρώνουν τις αρχές της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού, της εγγύτητας και της χρηστής διαχείρισης.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, η διεκδίκηση  ισχυρής ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ απαιτεί ευρείες προγραμματικές συγκλίσεις, συμμετοχικές διαδικασίες και αυτόνομο πολιτικό λόγο, χωρίς τον ασφυκτικό κλοιό οποιοδήποτε κομματικού εναγκαλισμού. Αυτό είναι το γόνιμο περιβάλλον, το θερμοκήπιο ανασύνταξης της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

Στις δημοτικές εκλογές δεν διακυβεύεται η διακυβέρνηση της χώρας. Γι’ αυτήν θα μιλήσουν οι κάλπες των Εθνικών εκλογών. Στις δημοτικές εκλογές  διακυβεύεται η προοπτική της τοπικής μας δημοκρατίας, η προοπτική της τοπικής μας ανάπτυξης και της ανάτασης του τόπου μας.
Για να γίνουν όμως όλα αυτά, απαιτούνται  τοπικοί ηγέτες άλλων διαστάσεων, διαφορετικοί από απλούς διαχειριστές ή  ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.

Η κίνηση μας διαθέτει έμπειρο ηγέτη τον ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ, με επιτυχημένη θητεία οκτώ ετών στο τιμόνι του ΔΗΜΟΥ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ, αλλά και διακεκριμένους συνδημότες μας από όλο το κοινωνικό και πολιτικό φάσμα, που τον πλαισιώνουν.
Το πολιτικό όραμα, η εμπειρία, το κύρος αλλά και ο δυναμισμός των νέων, θα χαράξει νέους δρόμους  για τον τόπο μας.

Αγωνιζόμαστε για μια ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ που θα υπηρετεί αταλάντευτα, τον στόχο για ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλέγγυου εθελοντισμού, βιώσιμη ανάπτυξη, υπεράσπιση του δημόσιου χώρου ,βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον δημότη και για ανοιχτές, ανεκτικές και εξωστρεφείς κοινωνίες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η κίνηση μας είναι ανοιχτή σε όλους τους συνδημότες  μας, τόσο για συμμετοχή , όσο και για κατάθεση προτάσεων, ώστε να διαμορφωθεί από κοινού το πλαίσιο αρχών και δράσεων με το οποίο θα εκτεθούμε στις προσεχείς ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.


Οι στηρίζοντες την ΔΗΜΟΤΙΚΗ  μας ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου