Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Στους υπόλοιπους δήμους του νομού το μέχρι στιγμής σκηνικό έχει ως εξής:

- Στο Λαγκαδά ο δήμαρχος Γιάννης Αναστασιάδης θα είναι ξανά υποψήφιος, όπως και ο πρώην δήμαρχος Ασσήρου Γιάννης Ράβναλης. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ θα έχουν επίσης υποψηφίους.

- Στο Ωραιόκαστρο υποψήφιοι θα είναι ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Σαραμάντος, ο πρώην δήμαρχος Μυγδονίας Αστέριος Γαβότσης, ενώ υποψηφιότητα θα υπάρξει και από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως και από το ΚΚΕ.

- Στο δήμο Βόλβης υποψήφιος με τη ΝΔ θα είναι ο προσφάτως εκλεγείς δήμαρχος στη θέση του παραιτηθέντος Δημήτρη Γαλαμάτη Διαμαντής Λιάμας. Υποψηφιότητα θα θέσουν επίσης ο Δημήτρης Στοΐτσας και η Βασιλική Πολυζωίδου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

- Στο Θερμαϊκό ο νυν δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, αλλά θα βρει απέναντί του τον επίσης προερχόμενο από τη ΝΔ, αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργο Τσαμασλή. Υποψήφιος εκ νέου θα είναι και ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας Γιάννης Μαυρομάτης. Υποψήφιοι θα υπάρχουν και από το ΣΥΡΙΖΑ (ακούγεται ο Παναγιώτης Ερμείδης) και από το ΚΚΕ (πιθανότατα η Ντίνα Μώραλη).

- Στο δήμο Δέλτα ο νυν δήμαρχος Γιώργος Γλώσσης θέλει να είναι ξανά υποψήφιος, όμως ενδεχομένως να βρει απέναντί του τον Κώστα Γιουτίκα, γιο του εκλιπόντος δημάρχου Νικόλαου Γιουτίκα, τον οποίο διαδέχθηκε στο αξίωμα μετά τον αιφνίδιο θάνατό του. Ενδιαφέρον από το χώρο της ΝΔ εκφράζουν και ο περιφερειακός σύμβουλος Μίμης ωτόπουλος και ο Βαλάντης Παπαγεωργίου. Από το ΠΑΣΟΚ συζητείται το όνομα του πρώην δημάρχου Γρηγόρη Ουζούνη, ενώ ακούγεται και το όνομα του περιφερειακού συμβούλου Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου.

- Στο δήμο Χαλκηδόνας ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπίκος δεν έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις του. Φιλοδοξίες εκδηλώνονται από τον τέως δήμαρχο Χαλκηδόνας Παναγιώτη Δαϊκούδη, τον πρώην δήμαρχο Αγίου Αθανασίου Άρη Αραμπατζή και τον πρώην δήμαρχο Κουφαλίων Γιάννη Τσουκνιδά.


Πηγή : Εφημερίδα Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου