Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥΣ















Του Φώτη Κυριακίδη
      Οδοντίατρου

   2.604 ευρώ συν 23 % ΦΠΑ χωρίζουν τα 130 παιδιά του Γυμνασίου - Λυκείου Προχώματος από το κλειστό γυμναστήριο που κατασκευάστηκε για τις ανάγκες τους στην άθληση και στοίχισε στους Έλληνες φορολογούμενους 300.000 ευρώ. Δεν λειτουργεί γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν έχει μια ρητινώδη επίστρωση στο δάπεδο, ώστε αυτό να μην αποτρίβεται. 2.604 ευρώ συν 23% ΦΠΑ υπολείπονται για να γίνει χρηστικό το κτήριο των 300.000 ευρώ.
    Κοντά στα δυο χρόνια τώρα τα 130 περίπου παιδιά του Γυμνασίου - Λυκείου Προχώματος γυμνάζονται κάτω από την βροχή και τον ήλιο, μέσα στον Βαρδάρη γιατί στον Δήμο των πολλών δεκάδων εκατομμυρίων προϋπολογισμού, των πολλών πανηγυριών και των γλεντιών, των πολλών Ειδικών Συμβούλων και Γενικών Γραμματέων που αμείβονται για να υπηρετήσουν τις συμφωνίες και λοιπές ανάγκες του Δημάρχου, δεν περισσεύουν 2.604 ευρώ συν 23% ΦΠΑ προκειμένου να αποπερατωθεί το δάπεδο του κλειστού γυμναστηρίου. 
   Και θα μου πείτε αν ο Δήμος δεν έχει επιπλέον χρήματα; Τότε δεν βάζει ως προτεραιότητα να φτιάξει γραφεία για Γενικούς Γραμματείς και λοιπούς, μάλιστα με κόστος προκλητικό για τους καιρούς μας. 2.604 ευρώ θα στοίχιζε όλο το δάπεδο του κλειστού γυμναστηρίου. 130 παιδιά και 1.000 κάτοικοι ενός οικισμού θα μπορούσαν να αθληθούν. 3.200 ευρώ για την οργάνωση ενός γραφείου για τις ανάγκες ίσως κάποιων ανθρώπων. 300 ευρώ θα στοιχίσει μόνο για μία καρέκλα.
   Για την αναδιοργάνωση των γραφείων ενόψει των αναγκών του γενικού γραμματέα, για τους 10 περίπου μήνες που θα μείνει ο κ. Γενικός θα μας στοιχίσει μόνο σε έπιπλα 350 ευρώ τον μηνά η κατά τα άλλα αμισθί εργασία του φίλου μας. 
  Η συμπεριφορά αυτή δεν αντέχει σε κριτική. Δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την πολιτική ποιότητα και την κοινωνική ευαισθησία της διοίκησης και κυρίως του Δημάρχου.  Τέσσερεις άνθρωποι στάθηκαν μπροστά σας μέσα στο γραφείο σας, να σας υπενθυμίσουν την υποχρέωση σας. 
    Ο γυμνασιάρχης, ο γυμναστής, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής και ο υπεύθυνος της τεχνικής υπηρεσίας. Μπροστά σε όλους υποσχεθήκατε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα μπει στις προμήθειες του Δήμου. 

       Αλλά η προτεραιότητα σας ήταν άλλη… 

       Λυπάμαι πολύ κύριε Δήμαρχε!!!


1 σχόλιο: