Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ακούω - Βλέπω - Διαβάζω




 Ένα είναι σίγουρο, ότι όσο πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές κάθε μέρα θα βλέπουμε θα ακούμε ή θα διαβάζουμε διάφορα σενάρια, αληθινά ή φανταστικά για όσα πρόκειται να γίνουν στον δήμο Χαλκηδόνος.

 Έχουμε και λέμε λοιπόν, το πρώτο σενάριο που κυκλοφορεί είναι αυτό που γράψαμε πριν μέρες, δηλαδή  το ότι   τα βρήκαν σε όλα Γιάννης Μπίκος Αριστείδης Αραμπατζής και Μαυρουδής Μηντσιούδης, (συνεργασία συγκυβέρνησης Ν.Δ.  - ΠΑΣΟΚ και στον Δήμο ),  κατεβάζουν συνδυασμό με τον Αριστείδη Αραμπατζή επικεφαλής. 
 Στην θέση του Γιάννη Μπίκου θα είναι ο αδερφός του Βασίλης Μπίκος  γνωστός του Αριστείδη Αραμπατζή μιας και ήταν δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στον Δήμο Αγίου Αθανασίου όταν ήταν αυτός Δήμαρχος, και μαζί τους κάποιοι από τους πρώην αντιδημάρχους αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της σημερινής <πλειοψηφίας > ; του δήμου .
  Ο Γιάννης Μπίκος πάει για υποψήφιος  στην περιφέρεια , είναι γνωστή η σχέση του με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και η κοινή τους αντιπάθεια στον Παναγιώτη Ψωμιάδη,  και αν δεν του βγει εκεί θα γυρίσει σαν  γενικός γραμματέας στον Δήμο αν φυσικά κερδίσει τις εκλογές ο συνδυασμός που θα στηρίζει.

  Ο πρώην Δήμαρχος Κουφαλίων Γιάννης Τσουκνιδάς κινείτε και αυτός δραστήρια για να είναι επικεφαλής συνδυασμού,  λέγοντας ότι δεν θα κάνει ξανά το ίδιο λάθος να μείνει έξω από τα δημοτικά πράγματα όπως έκανε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. 
   Θεωρεί ότι προβλήματα δεν θα έχει στα Κουφάλια και  στα χωριά του πρώην δήμου Κουφαλίων τόσο για την συγκρότηση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου με ικανά στελέχη, όσο και από πλευράς ψήφων, έτσι κινείτε πλέον δραστήρια σε περιοχές των πρώην Δήμων Αγίου Αθανασίου και Χαλκηδόνας για να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο του με άτομα από τα χωριά τους. 
  Οι επαφές του με στελέχη  από τους πρώην Δήμους που στις προηγούμενες εκλογές στήριξαν ή και ήταν υποψήφιοι με τους συνδυασμούς του Αριστείδη Αραμπατζή και  Δαϊκουδη – Μπίκου είναι σε προχωρημένο στάδιο , ήδη ο πρώην αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Χαλκηδόνας Αλέξανδρος Μανάκης είναι μαζί του, ενώ μαζί του συμπορεύεται και ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Βαθυλάκου , στέλεχος του Αριστείδη Αραμπατζή και για χρόνια Αντιδήμαρχος στον πρώην Δήμο Άγιου Αθανασίου  Βενέδικτος Νικόπουλος.

Ο πρώην δήμαρχος  και σημερινός  ειδικός συνεργάτης του Δήμαρχου, ο Παναγιώτης Δαϊκουδης  δείχνει να έχει χάσει το τρένο για να είναι ξανά υποψήφιος για Δήμαρχος,  έτσι κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί σε κάποιο  από τα ψηφοδέλτια που θα γίνουν αφού πρώτα διαπραγματευτεί μια θέση αντιδημάρχου.

Στο παιχνίδι ευελπιστεί να εισέλθει δυναμικά και μια δημοτική κίνηση που συγκροτείται κυρίως από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  και πρώην ΠΑΣΟΚ , χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν δώσει κάποιο στίγμα στα δημοτικά δρώμενα.

Το σκηνικό ολοκληρώνεται με τους λεγόμενους «ελεύθερους σκοπευτές». Κάποιοι έχουν την ιστορία τους, κάποιοι άλλοι «λυμαίνονται» για δεκαετίες θέσεις και καρέκλες στην τοπική αυτοδιοίκηση και εκφράζονται συνήθως στους τελευταίους μήνες πριν τις εκλογές. 
Κάποιοι από αυτούς αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους, δεν αποκλείουν τίποτα, διαμορφώνουν τη ρητορεία τους με στόχο την κατάλληλη στιγμή να κάνουν το σωστό πλασάρισμα και να εξασφαλίσουν την προσωπική τους πολιτική επιβίωση απόγνωση.

Κλείνοντας σημειώνω ότι πάντα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, στην σημερινή ρευστή πραγματικότητα, να παρουσιαστεί την τελευταία στιγμή και το «καλό παιδί», από το πουθενά!

Ο Παρατηρητικός


8 σχόλια:

  1. ΜΕ ΛΥΠΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΤΕΛΕΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ.
    ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΥΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΗ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΔΗΜΟΤΗ.
    ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;;
    ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.

    ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχουμε και λέμε. εάν ο Αραμπατζής θέλει να πάρει τις εκλογές δεν θα πρέπει να έχει μέσα στον συνδυασμό του το όνομα Μπίκος. Γιατί ο άνθρωπος απ' όπου έχει περάσει, έχει φέρει την καταστροφή και την διάλυση!!!! πάμε τώρα στον Τσουκνιδά. Εάν στηριχθεί σε ονόματα σαν τον Μανάκη και τον Βενέδικτο το έχασε το παιχνίδι. Ο Βενέδικτος θα του υπόσχετε μέχρι το τέλος ότι θα είναι μαζί του και στο τέλος θα τον πουλίσει και θα πάει στον Αραμπατζή. Εξ άλλου το έχει ξανακάνει και παλαιότερα αυτό με άλλον υποψήφιο. Ο Σύριζα δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί σε κάθε συγκέντρωση που κάνουν τα στελέχη του σκοτώνονται μεταξύ τους. Ο Δαίκούδης μπορεί να κάνει ψηφοδέλτιο αφού από την ομάδα του τον ακολουθούν κάποια στελέχη και απαλαγμένος από τον Μπίκο ίσως να μπορέσει να κινηθεί ποιο ελεύθερα. όπως επίσης και ο Μπελίδης είμαι σίγουρος ότι θα κάνει και αυτός ψηφοδέλτιο. επομένος ένας από τους Μπελίδη και Δαϊκούδη θα πάει στον δεύτερο γύρο και θα είναι αυτός που θα πάρει τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγα να μην μπορεσει να κανει μονος ψηφοδελτιο ο Μπελιδης μην ξαχνας οτι πλεον δεν ειμαστε μονο τα Κουφαλια αλλα και ο Αγιος Αθανασιος με τα χωρια και η Χαλκηδονα με τα χωρια, την αλλη φορα βγηκε δημαρχος απο καραμπολα και γιατι ο Μπουχωριδης ηταν κοντρα στον Τσουκνιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΚΟΣ ΘΑ ΜΕΊΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΑΝ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. ΕΝΑΣ ΨΕΥΤΗΣ ΕΝΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ola edo plironontai! me skarto dimarxo kai skartoys synergates poy na paei mprosta o topos! oi antidimarxoi tou afaneis 'erastes' tis eksousias.. analoga me ta kefia kai tin elleipsi 'endiaferontos' apo to dimarxo, allazoun stratopedo kai to tsifliki ginetai karavani.. oi upiresies ermaia se aoratous proedrous kai proistamenous.. syzygoi kai agapitikoi pou 'sernoun' gia liga fragkodifragka kai to paizoun prwtostantides.. misthoi pantou.. grammateis kai farisaioi pou fwnazoun tous dimotes anikanous.. kleftes.. tipotenious.. ilithious.. i eksipiretisi synodevetai apo nevra kai xolh les kai tous xalame ti mostra kai tous diakoptoume apo sovaro ergo! mallon den katalavan oti o kosmos tous sixathike kai oti tous ftynei sto dromo. mallon den katalavan oti ekei pou tous anebasame, toys ftanoyme gia na tous ftysoyme kai na tous katebasoume.. mas exoun flomosei sto psema kai stin upokrisia.. den tous empistevomaste pleon, den theloume na tous vlepoume giati mas ekmetalleftikan kai mas poulisan.. emeis den tous fovmaste.. aftoi prepei na fovountai.. irthan proxthes sto panigiri kai DEN NTRAPHKAN deixnontas oti einai kai anoixtoxerides!!!! den einai oloi san aytoys... tzampa prospathoyn na lerwsoun prosopa kai antilipseis kanontas na fainontai oti einai oloi san aytoys! DEN EINAI KAI DEN HTAN POTE! AYTOI THA ALLAKSOUN ALLIWS AS FYGOYN!!!!! aganaktisame kai theloume tin isixia mas giati kapoios prpepei na tous pei oti ton sevasmo ton kerdizeis...DEN TON AGORAZEIS OUTE TON EKSAGORAZEIS!!!! kai gia na min paraponioyntai... tha ta exoun kai graptos.! na apantisoun se POLLA ERWTHMATA kai ERWTHMATIKA!

      Διαγραφή
    2. ...ena apo ayta... giati ta magazia 'kleinoun'....'E P I L E K T I K A'??!!!!

      Διαγραφή
    3. oso gia ton daikoudi.... ta sygxaritiria mou! kseperna kathe prosdokia xazomaras! o mpikos ton 'ksilwnei' ki aytos ton 'gazwnei'!!! as min sas vlepoume toylaxiston!

      Διαγραφή
  5. ΝΑ ΑΓΕΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΑΔΕΡΦΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή