Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Σχέδια Καλοκαιρινής Νυκτός ;


Λίγο πριν κατεβάσουμε ρολά για ...το ελληνικό καλοκαίρι, κι ενώ η «ζέστη δυναμώνει», καθημερινά πληθαίνουν οι συζητήσεις στα καφενεία πέριξ του Δημαρχείου, αλλά και τα σχόλια σε blogs και δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης για τους υποψηφίους στο Δήμο Χαλκηδονος.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι φιλοδοξούν  να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι στις Δημοτικές εκλογές του 2014  αρχίζουν να «φορτσάρουν»… Ραντεβού, συναντήσεις, εκδηλώσεις, εκκλησίες, καφενεία, «τυχαία σχόλια», προσωπικά γκάλοπ και ό,τι άλλο  βάζει ο νους χρησιμοποιούν όσοι σκέπτονται να είναι υποψήφιοι. Στόχος το φθινόπωρο να παρουσιαστούν έτοιμοι στην αφετηρία.

Μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει  δηλώσει καθαρά και κατηγορηματικά ότι θα είναι υποψήφιος. Όμως, αν και η πολιτική δεν είναι και στα καλύτερα της, και οι δήμοι βρίσκονται υπό διωγμό με τις συνεχείς μειώσεις των επιχορηγήσεων και γενικότερα υπάρχει κάποια γκρίνια για την κακή τους τύχη όσων διοικούν στην παρούσα συγκυρία, εντούτοις αρκετοί έχουν εκφράσει την επιθυμία για τη θέση του Δημάρχου! Τα ονόματα που διαρρέουν είναι πολλά! Και σίγουρα οι υποψήφιοι δεν θα είναι δύο, δεν θα είναι τρεις, αλλά πολλοί περισσότεροι!

Ο παλιός δήμαρχος Κουφαλίων Γιάννης Τσουκνιδάς, αν και δεν μιλάει πολύ, λέγεται ότι θα είναι   υποψήφιος. ήδη προσπαθεί να οργανώσει ομάδες υποστήριξης του στα χωριά των πρώην Δήμων Αγίου Αθανασίου και Χαλκηδόνας. Οι μικρές ενδοπαραταξιακές διαφωνίες με τον ένα ή τον άλλο θα λυθούν και θα δηλώσει παρόν το φθινόπωρο.

Ένας ακόμα παλιός Δήμαρχος Κουφαλίων , ο Δημήτρης Μπελίδης δηλώνει παρών και αυτός και σίγουρος ότι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές θα κατέβει με δικό του ψηφοδέλτιο.

Αναμένεται να μπει στην κούρσα προς τη δημαρχία και ο Αριστείδης Αραμπατζής πρώην Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, μαζί του όπως λένε ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Μπίκος, δια αντιπροσώπου (σ.σ. υποψήφιος θα είναι ο αδελφός του, Βασίλης Μπίκος) και κατά πάσα πιθανότητα μαζί του και ο Μαυρουδής Μηντσιούδης.

 Μεγάλο Ερωτηματικό παραμένει τι θα πράξουν οι πρώην Αντιδήμαρχοι που ήρθαν σε ρήξη με τον Γιάννη Μπίκο και  ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Τσανής που αν και είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Μαυρουδή Μιντσιούδη στα μέσα της δημοτικής περιόδου έγινε ανεξάρτητος και . σχεδόν τρία χρόνια ασκεί σκληρή αντιπολίτευση και δέχεται κριτική από πολλούς οι οποίοι προσπαθούν να μειώσουν την απήχηση των παρεμβάσεων του, έχει αυξήσει την αναγνωσιμότητα του με τη συνεχή παρουσία σε χώρους δουλειάς και στις γειτονιές και  αργά αλλά σταθερά απαλλάσσεται από πολλά βαρίδια του παρελθόντος.

Άλλη μία υποψηφιότητα η οποία φαίνεται πως κλειδώνει είναι η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου, Παναγιώτη Δαϊκούδη οποίος παρά τα μεγάλα προβλήματα στη διάρκεια της θητείας του, φαίνεται ότι πείστηκε από ομάδα στενών συνεργατών του να δηλώσει παρόν, κάνοντας μια τελευταία προσπάθεια τους τελευταίους μήνες να «σώσει την παρτίδα».

Οι νέες δημοτικές κινήσεις που αναμένεται να παρουσιαστούν το φθινόπωρο δεν έχουν ακόμη ανοίξει τα χαρτιά τους ως προς  το πρόσωπο το οποίο θα ηγηθεί της κίνησης και σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι κάποιος εκτός της δρώσας συλλογικότητας. Το φθινόπωρο αναμένεται η διαδικασία για το ποιος θα είναι επικεφαλής.

Πιθανόν να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες ! Στο τέλος όμως η αντοχή όσων έχουν την επιθυμία να είναι υποψήφιοι, οι πολιτικές εξελίξεις, η φημολογούμενη αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, αν θα υπάρχουν ξεχωριστά σε ψηφοδέλτιο, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ίσως να φέρουν και άλλους στο προσκήνιο και ίσως αναγκάσουν κάποιους να το ξανασκεφτούν.


Σε κάθε περίπτωση το καλοκαίρι θα είναι περίοδος ζυμώσεων και αποφάσεων …για όλους!   

Ο Παρατηρητικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου