Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012


Περί αντικαταστάσεων και αξιοπρέπειας.



Έχουμε κοντή μνήμη ή μας θεωρούν ανίκανους να εκτιμήσουμε τι συμβαίνει;
Στο ερώτημα αυτό καλούμαστε να απαντήσουμε με όλο αυτό το «love story» που βλέπουμε να εκτυλίσσετε το τελευταίο διάστημα  μεταξύ του Απερχόμενου και του Επερχόμενου  Δημάρχου.
Έκανα μια μικρή αναδρομή στα γραμμένα και δημοσιευμένα  από τους ίδιους και σας θυμίζω τα ειπωμένα από  τον ίδιο τον κ.Μπίκο κατά την διάρκεια του Δ.Σ που ακολούθησε την επιστολή  αποπομπής  του από τον δήμαρχο Χαλκηδόνας. Στην συνεδρίαση αυτή ορθά κοφτά απείλησε να βγάλει στην φόρα όλα όσα ήξερε για τον τρόπο διαχείρισης και ανάθεσης των δημοτικών έργων.
Κατηγορίες που εκστομίσθηκαν παρόντων των δημοτικών συμβούλων και απευθυνόμενος ΜΟΝΟ στους Συμβούλους της διοίκησης. Δεν θα γράψω τίποτα περισσότερο για όλα αυτά.
·        Ποιός αλήθεια μπορεί να τα  ξεχάσει;
·        Πως μπορούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας να ανέχονται στην θέση αυτή που  όλοι μαζί δημιούργησαν, του δημάρχου δηλαδή, βάζοντας υποθήκη ο κάθε ένας από αυτούς την προσωπική του διαδρομή και αξιοπρέπεια,  να τους βλέπουν να την ευτελίζουν;
·        Θα μας διοικεί ο ανίκανος ή ο εκβιαστής;
·        Τι συμφώνησαν οι  δυο τους  ώστε να γίνει η παράδοση της εξουσίας;
·        Που είναι όλα αυτά που εκτόξευσαν ο ένας προς τον άλλον;

ΠΟΥ   ΕΙΝΑΙ;;;
ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ.
ΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ.
ΕΧΕΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΥΣ  Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥΣ.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΥ ΑΛΛΗΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ;
Παρακάτω παραθέτω αυτούσιες τις απόψεις του ενός για τον άλλον.
Θυμηθείτε τις.

Σας παραθέτω απόσπασμα των πρακτικών Δημοτικού Συμβουλίου της 31/11/2011 τοποθέτηση του κ. Μπίκου στο Δημοτικό Συμβούλιο:


«Η αλαζονική συμπεριφορά του Δημάρχου …..............ο κ. Δήμαρχος ποτέ δεν τα πίστεψε στο πίσω μέρος του μυαλού του την ημέρα που κάναμε την συμφωνία είχε πως θα βρει τον τρόπο να ανατρέψει όλα αυτά τα οποία συμφωνήσαμε για να παραμείνει στον θώκο της εξουσίας. …..
δεν σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων κ. Δήμαρχε γιατί πιστεύετε, ότι το προσωπικό σας πολιτικό καράβι είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία από τα προβλήματα του Δήμου,.............
αυτό το καράβι το οποίο το θέλετε με τυφλούς ναύτες και καπετάνιο εσείς άρχισε να μπάζει νερά και σε λίγο το πλήρωμα θα σας εγκαταλείψει, …...............
ι χωρίζετε τις κοινωνίες, διχάζεται τις κοινωνίες …............
να διαλύσετε τον Δήμο και να τον διαλύσετε συθέμελα και να μην αφήσετε τίποτε όρθιο. …...........
ότι σε καμία περίπτωση δεν πιστέψατε σε αυτές τις συμφωνίες που κάναμε
… Και μην ξεχνάτε και εσείς κ. Πλαγάκο ότι σε αυτήν καρέκλα που κάθεστε μαζί ξεκινήσαμε αυτόν τον αγώνα και βρίσκεστε εκεί που βρίσκεστε σήμερα…
…, θα σας πω τούτο και αυτό ισχύει για εσάς, γιατί σε αυτούς οι οποίοι μετέρχονται άλλα μέσα αποκρύπτοντας στοιχεία και αναφέρομαι στο πρόσωπο σας που ενδεχομένως να είναι ενοχοποιητικά και να επιφέρουν σοβαρότατους κινδύνους να ξέρετε ότι θα με βρείτε απέναντι σας, θα με βρείτε απέναντι σας, ήδη υπάρχει έρευνα δική μου σε εξέλιξη και τα στοιχεία σύντομα θα έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όσον αφορά την διαφάνεια και την διαύγεια, την διαφάνεια την οποία γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Αραμπατζής, ο κ. Μηντσιούδης και ο κ. Μαυρουδής είναι στοιχεία τα οποία θα τα καταθέσω εδώ και τότε κ. Δήμαρχε νομίζω θα πρέπει αυτό που έχετε να κάνετε είναι να υποβάλλεται παραίτηση και να πάτε στο σπίτι σας.
… Και έχετε μια λύση κ. Δήμαρχε αν δεν αγαπάτε τον θώκο της εξουσίας και την καρέκλα, να μας καλέσετε όλους να υποβάλουμε την παραίτηση μας στον γενικό γραμματέα και να πάει ο Δήμος σε εκλογές και μια δεύτερη λύση να ανακαλέστε την απόφαση που πήρατε και να δεσμευτείτε στην κοινωνία και σε όλους όσους βρίσκονται εδώ τους συναδέλφους πρώτα, τους 33 συναδέλφους να δώσουμε υπόσχεση στον λαό για να λήξει αυτή η θητεία, διαλέξτε μια από τις δυο προτάσεις, αλλιώς θα είστε ένας νόθος Δήμαρχος, ένας Δήμαρχος που εξαπάτησε τον λαό της Χαλκηδόνας και δεν δικαιούστε να κάθεστε σε αυτήν την καρέκλα….
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δήμαρχος που εξελέγη από τον λαό έτσι;
ΜΠΙΚΟΣ: Εξελέγη και πως εξελέγη το ξέρουμε καλύτερα εμείς κ. Πλαγάκο και πως βρίσκεστε εσείς εκεί πάλι το ξέρουμε καλύτερα.»
Προηγήθηκε η  δημοσίευση της συνέντευξής του στο Ελεύθερο Βήμα.
Διαβάστε τι είπε.

Δεν έχουμε  αναπτύξει την  κουλτούρα των συνεργασιών.
Γιατί  παράλληλα με την μεταξύ μας συμφωνία υπήρξε σιωπηρό σχέδιο απομάκρυνσης μου ακριβώς μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Παναγιώτη Δαικούδη.
Η απομάκρυνση μου σχεδιάστηκε μεθοδευμένα εκ προοιμίου διερωτώμαι και εγώ τόσο καιρό για ποιο λόγο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αθετήθηκε η συμφωνία μας από την πλευρά του Παναγιώτη Δαικούδη. Οι λόγοι είναι βαθύτεροι και προαποφασισμένοι από τον Παναγίωτη Δαικούδη και τους συνεργάτες του. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα ευκαιριακή πολιτική συμπεριφορά, η οποία στόχο έχει απλά και μόνο να ενισχύσει το ελλειμματικό  «εγώ» του Παναγιώτη Δαικούδη.
Όταν βαδίζεις στην πολιτική χωρίς αρχές δεν επιτυγχάνεται η μακρόχρονη παρουσία σου. Με την κίνηση της  απομάκρυνσης μου θα ενισχύσει το πολιτικό του άρμα και θα δώσει σάρκα και οστά στον αλαζονικό φιλόδοξο πολιτικό του μέλλον. Αγωνιώ για τις διχαστικές διαθέσεις και συμπεριφορές του δημάρχου και των συνεργατών του, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να διαψεύδουν τις προσδοκίες και τις ελπίδες όλων μας για ενότητα στο δήμο. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αναφορικά με τα διοικητικά θέματα του Δήμου όπως η μη λειτουργία της εκτελεστικής επιτροπής, η εμφανής δυσλειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, η μη σύγκληση της επιτροπής διαβούλευσης, μη εκλογή συνηγόρου του δημότη και πολλά άλλα θέματα.
Φαίνεται πραγματικά ότι ο δήμος δεν λειτουργεί όσο και εάν θέλει ο Δήμαρχος να προχωρά με τον αυτόματο πιλότο. Μέχρι σήμερα η παράταξή μας ουδέποτε έχει συγκληθεί, με αποτέλεσμα να μην έχουν συζητηθεί θέματα που απασχολούν το δήμο, αλλά κυρίως δεν δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη να χαράξουμε ενιαία και συντονισμένη πολιτική θέσεων και παρεμβάσεων.  Το θέμα σάς το έθεσα και προφορικά στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά προφανώς το υποτιμήσατε.

ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ

Και παρακάτω είναι η απόφαση αποπομπής του δημάρχου.
Κύριοι δημοτικοί σύμβουλο σε αυτόν δώσατε 20  ψήφους για να τον κάνετε δήμαρχο;
Μπράβο στον κ. Νικόπουλο που αρνήθηκε με τον τρόπο του να το κάνει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου