Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ 


                              ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ
                                  ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Ακόμη μία φιλότιμη προσπάθεια για έκδοση δελτίο τύπου-έκθεση ιδεών του Γραφείου Τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος, έγινε προφανώς για να μου εκφράσουν τις ευχές τους λόγω της
ονομαστικής μου εορτής, διότι κατά τ’ άλλα καμία ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε στα ερωτήματα που έθεσα. Δεκτές λοιπόν οι ευχές, έστω και κατόπιν εορτής, τα ερωτήματα όμως παραμένουν.
Γιατί λοιπόν τέτοια σπουδή και βιασύνη, για ένα ζήτημα εκατομμυρίων για το οποίο θα δεσμευθεί ο Δήμος για 12 χρόνια;
Γιατί λοιπόν τέτοια αγωνία να ληφθεί απόφαση άρον-άρον μέσα στα μεσάνυχτα, χωρίς ουσιαστική ενημέρωση και χωρίς την παρουσία όλων των Δημ. Συμβούλων;
Γιατί δεν υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις τόσο της Τεχνικής όσο και της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, με όλα τα εναλλακτικά σενάρια, εφόσον η Διοίκηση ισχυρίζεται ότι ασχολείται με το θέμα εδώ και 1,5 χρόνο.
Γιατί αφού ασχολούνται τόσο καιρό, κανείς δεν ήξερε τίποτε, όπως κανείς δεν γνώριζε τον εξωτερικό συνεργάτη του κ. Δημάρχου, προς τον οποίον μόλις πριν μερικές μέρες του ανατέθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση;
Ας δώσουν επομένως πειστικές εξηγήσεις στους πολίτες που μας παρακολουθούν και ας σταματήσουν την προσπάθεια να φιμώσουν όποιους δεν τους υμνολογούν. Μέχρι τότε ο προβληματισμός για τις πραγματικές προθέσεις της Διοίκησης παραμένει.
Σε ότι αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα και τις ασκήσεις επί χάρτου που κάνουν (ίσως γι’ αυτό και οι πολλοί χάρτες του δελτίου τύπου), ας γυρίσουν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα να
αντικρύσουν την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν και ύστερα να συζητήσουμε για ισόρροπη ανάπτυξη και ίση μεταχείρηση.
Τελειώνοντας αναφέρω ότι αν θα υπάρξουν ‘’πρώιμοι’’ ή ‘’όψιμοι’’ διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου, είναι κάτι που θα το καθορίσει η θέληση και η δύναμη των τοπικών κοινωνιών μας και σίγουρα όχι η βούληση της Διοίκησης του Δήμου.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εποχή των ‘’υπερώριμων’’ επαγγελματιών πολιτικών της αυτοδιοίκησης έχει παρέλθει ανεπίστρεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου