Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Εις υγεία των κοροΐδων
(όπου κορόιδα οι Δημότες του πρώην Δήμου Αγίου Αθανασίου που πληρώνουν δυο φορές  )


Επειδή απάντηση σχετικά με το θέμα της επιπλέον χρέωσης για το νερό δεν πρόκειται να πάρετε ούτε από τον Δήμο ούτε από την ΔΕΥΑΧ , για ποιο λόγω έβαλαν στα κοροΐδα από τα χωριά του πρώην δήμου Αγίου Αθανασίου να πληρώσουν δυο φορές για το ίδιο θέμα, θα σας   πως έχει ιστορία και γιατί είναι έκθετοι τόσο  ο Δήμαρχος και η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ απέναντι στους δημότες της ΔΕ Αγίου Αθανασίου.
Για το  τέλος έχω και κάποιες ερωτήσεις για τον αξιότιμο Δήμαρχο τους παρατρεχάμενους του και τους αξιότιμους Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Η ιστορία εχει ως εξής :
Όταν από τον Δήμο Αγίου Αθανασίου δημιουργήθηκε η ΔΕΥΑΑ έπρεπε να περάσουν στην κυριότητα της και αντλιοστάσια ώστε το ρεύμα για την λειτουργία τους να το πληρώνει η ΔΕΥΑΑ πλέον και όχι ο Δήμος, αυτό όμως δεν έγινε από την αρχή και το ρεύμα για την λειτουργία των αντλιοστασίων συνέχιζε να το πληρώνει κανονικά ο Δήμος Αγίου Αθανασίου.
Όταν τελικά πέρασαν στην κυριότητα της ΔΕΥΑΑ τα αντλιοστάσια έπρεπε η ΔΕΥΑΑ να πληρώσει στον Δήμο τα χρήματα που είχε πληρώσει  για την λειτουργία τους  όσο καιρό δεν τα είχε η ΔΕΥΑΑ.  Γι’ αυτό το λόγω καταλογίστηκε από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου  Αγίου Αθανασίου στην ΔΕΥΑΑ το ποσό που ειχε πληρώσει ο Δήμος  και έπρεπε να επιστρέψει τα χρήματα στα ταμεία του Δήμου.

Αυτά έγιναν πριν αρκετά χρονιά , τα χρήματα είτε από τον Δήμο Αγίου Αθανασίου είτε από την ΔΕΥΑΑ οι δημότες τα πλήρωσαν κανονικά και με το παραπάνω.
Ερχόμαστε τώρα στο σήμερα, στον ενιαίο πλέον δήμο Χαλκηδόνος, στο σήμερα λοιπόν, πέρυσι τέτοια εποχή η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου βεβαιώνει στην εφορία, μετά από τόσα χρονιά που υπήρχε, το χρέος της ΔΕΥΑΧ πλέον προς τον Δήμο με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΧ να μην μπορεί να εκδώσει ούτε τιμολόγια ούτε να προχωρήσει τα έργα που είχε σε εξέλιξη μιας και της είχε δεσμευτεί το ΑΦΜ για χρέη,  δηλαδή ο Δήμος έβαζε μια θηλιά στο λαιμό μιας δημοτικής επιχείρησης.
Το αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν για να μπορέσει να ξεμπλοκαριστεί το όλο θέμα και να μπορεί να λειτουργήσει  η ΔΕΥΑΧ να προχωρήσει σε διακανονισμό του χρέους της προς τον Δήμο Χαλκηδόνος και να το πληρώνει σε δόσεις.
Και ποιος θα έπρεπε να πληρώσει αυτές τις δόσεις ; με απόφαση του Δημάρχου των συν αυτό και τις διοίκησης της ΔΕΥΑΧ  εννοείτε ότι θα έπρεπε να το πληρώσουν για δεύτερη φορά τα κοροΐδα κάτοικοι του πρώην Δήμου Αγίου Αθανασίου, αφού το  είχαν πληρώσει μια φορά  σαν Δήμος , καλούνταν  να το ξαναπληρώσουν ακόμα μια φορά μέσο των λογαριασμών της ΔΕΥΑΧ αυξάνοντας το κυβικό στο νερό μονό για αυτούς.

Αυτή είναι με λίγα λόγια η όλη ιστορία σχετικά με το χρέος της ΔΕΥΑΧ προς τον Δήμο.
Και έρχομαι τώρα στις ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο τους Δημοτικούς συμβούλους και την διοίκηση της ΔΕΥΑΧ που σαν λύση βρήκα να τα φορτώσουν ακόμα μια φορά στα κοροϊδα κατοίκους της ΔΕ Αγίου Αθανασίου.

Ερώτηση 1η : Γιατί να χρεώνονται μονό οι δημότες της ΔΕ Αγίου Αθανασίου για ένα χρέος που ο πρώην Δήμος Αγίου Αθανασίου έχει εξοφλήσει στην ΔΕΗ με χρήματα τους.

Ερώτηση 2η : Αν δεχτούμε ότι τα επιπλέον χρήματα για το νερό που πληρώνουν οι κάτοικοι της ΔΕ Αγίου Αθανασίου καλός δίνονται, τα χρήματα αυτα πηγαίνουν για έργα στην ΔΕ Αγίου Αθανασίου ή πέφτουν μέσα στο βαρέλι χωρίς πάτο του χρέους που έχει ο Δήμος?

Ερώτηση 3η : Όταν έγινε η ενοποίηση των πρώην δήμων Αγίου Αθανασίου, Κουφαλίων και Χαλκηδόνας, τα χρέη που έφεραν οι πρώην Δήμοι και που κατά πληροφορίες της Χαλκηδόνας ήταν κοντά στα 2.000.000 ευρώ και των Κουφαλίων  στο 1.200.000 ευρώ, αυτά χρεώθηκαν στο  κάθε δημότη που κατοικούσε στην ΔΕ Κουφαλίων και  στην ΔΕ Χαλκηδόνας στα ανταποδοτικά τέλη ώστε αναλογικά να πληρώνουν τα χρέη αυτά , ή τα πλήρωσαν και τα πληρώνουν και οι κάτοικοι της ΔΕ Αγίου Αθανασίου που τώρα καλούνται μονό αυτοί να πληρώσουν το χρέος της ΔΕΥΑΧ προς τον Δήμο Χαλκηδόνος ;

Κύριοι της διοίκησης του Δήμου με κάτι τέτοιες αποφάσεις σας αντί να ενώνετε τους κατοίκους στον ενιαίο δήμο Χαλκηδόνος τους διαιρείτε και ο τοπικισμός που πρώτοι εσείς διδάξατε και εφαρμόζετε κάθε μέρα θα γίνετε όλο και ποιο επιτακτικός και από τους άλλους.

Σε άλλη ανάρτηση θα ασχοληθώ και με το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στον Άγιο Αθανάσιο και τα παιχνίδια που έκανε ο Δήμαρχος πίσω από την πλάτη των κατοίκων του Αγίου Αθανασίου και των τοπικών συμβούλων ώστε το τμήμα να πάει σε άλλη Δ.Ε. εκτος Αγίου Αθανασίου.

ΥΓ. Ελπίζω οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της ΔΕ Αγίου Αθανασίου να αντιδράσουν και να μην γίνουν οι νέοι εφιάλτες.


                                                                                                                                        ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ

3 σχόλια:

  1. Άρχισε το αντάρτικο πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όχι άδικα ρε φίλε........ Υπάρχουν ευθύνες!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα επρεπε να ντρεπονται οι δημοτικοι συμβουλοι της ΔΕ Αγιου Αθανασίου που το δεχτηκαν αυτό αλλα ποιος εχασε την ντροπή για να την βρουν αυτοί, εδώ όπως ειπε και άλλος εχουν γενιτσαρο προεδρο στην ΔΕΥΑΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή