Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

και Τσούζει
         και Πονάει

Καλημέρα και καλή μας εβδομάδα.

Παρακολουθώ εδώ και καιρό όσα γράφονται στα τοπικά μπλοκ για τον δήμο και γι αυτούς που μας διοικούν και αποφάσισα να πάρω μολύβι  και χαρτί, για την ακρίβεια το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μου, και να γράψω όσα  βλέπω, ζω και ακούω καθημερινά που αφορούν τον τόπο που ζω εγώ και τα παιδιά μου.
Κάποια θα τα γράφω με τα όνομα τους κάποια άλλα θα τα εννοώ και πιστεύω ότι όλοι λίγο πολύ θα καταλαβαίνουν για ποιους ή ποιον χτυπάει η καμπάνα.
Όλα τα πρόσωπα είναι υπαρκτά και οι καταστάσεις  πραγματικές  όχι φανταστικά ή φανταστικές όπως λένε σε κάποια σήριαλ της τηλεόρασης.

Ξεκινώ λοιπόν από τα ποιο πρόσφατα και θα πάω και πίσω στα παλιά μιας και μου δίνετε τώρα η δυνατότητα να τα πω και να τα γράψω.

1.     Καλά κρατεί η κόντρα του αντιδημάρχου καθαριότητας Μ. Τσακίρη έχοντας μαζί του όλους τους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους από τον Άγιο Αθανάσιο από την μια πλευρά και από την απέναντι πλευρά του αντιδημάρχου τεχνικών έργων Α. Μανάκη και του προϊσταμένου της τεχνικής υπηρεσίας κ.Κωτούλα. Μπορεί ο Δήμαρχος γυρίζοντας από την Γερμάνια να προσπάθησε να τους συμβιβάσει  αλλά αυτό έγινε μόνο εκείνη την στιγμή, ούτε η από κοινού συνάντηση  όλων των συμβούλων της πλειοψηφίας ούτε το ουζάκι του Δημάρχου με τους συμβούλους από τον Άγιο  Αθανάσιο δεν μπόρεσε να σβήσει την φωτιά που άναψε με την ανεξήγητη για πολλούς απόφαση του κ. Κωτούλα να στείλει στο αυτόφωρο, με την σύμφωνη γνώμη του αντιδημάρχου τεχνικών έργων Α. Μανάκη, τον αντιδήμαρχο Μ. Τσακίρη για ένα τοπικό, και χρονίζον  θέμα του Αγίου Αθανασίου που γνωρίζουν πολύ καλά οι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι του Αγίου και που προσπάθησαν να δώσουν λύση, χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες  με το ανάλογο οικονομικό κόστος για τον δήμο όπως κάποιοι ήθελαν, και χωρίς να χρεώσουν ούτε ένα ευρώ τον Δήμο και κατ΄επέκταση όλους εμάς.

2.     Δήμαρχε τώρα που γύρισες από την Γερμανία ελπίζω να κατάλαβες και να ένιωσες και εσύ το πόσο άσχημη και άρρωστη είναι η ατμόσφαιρα στα χωριά μας, από το ανεξέλεγκτο κάψιμο  των καλαμιών στα χωράφια με  ρύζια, από αγρότες  συνδημότες μας αλλά περισσότερο από αγρότες   κατοίκους του Δήμου Δέλτα. Κάνε κάτι αν μπορείς , γιατί η κατάσταση με την χαμηλή νέφωση και την υγρασία έχει γίνει ανυπόφορη,δεν μπορούμε τα βράδια  να βγούμε από τα σπίτια μας. Αλήθεια , κανένας εισαγγελέας υπάρχει για να ασχοληθεί με το θέμα ;     

3.     Παρά πολλά παράπονα από τους κατοίκους στην Γέφυρα, τους έχει πνίξει η μυρωδιά  από σκατά sic !!. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου δηλώνει αναρμόδιος στο να κάνει κάτι με αυτό το θέμα. Όλα αυτά έγιναν  μετά την απόφαση κατοίκων να φέρουν από τον βιολογικό της Θεσσαλονίκης λιματολάσπη και να την ρίξουν στα χωράφια τους γύρω από την Γέφυρα, στην κυριολεξία λοιπόν τους κατοίκους της Γέφυρας τους έχουν πνίξει τα σκατά.  

4.     Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την πλημμύρα και καταστροφές που έπαθαν συνδημότες μας από την Χαλκηδόνα, και ενώ όλα καλά ξεκίνησαν στα λόγια, όπως συνήθως συμβαίνει στην χώρα μας, στην πράξη δεν έγινε σχεδόν τίποτα, έτσι οι κάτοικοι που έχασαν περιουσίες από τις πλημμύρες αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά.

5.     Δήμαρχε κάνεις και πάλι λάθος,  είναι δυνατόν όλοι οι σύμβουλοι σου να είναι από τα Κουφάλια ; μόνο στα Κουφαλια είναι ικανοί  και έξυπνοι να σε βοηθήσουν στο έργο σου;  ενώ στα άλλα χωριά του Δήμου είναι όλοι ανίκανοι και βλάκες ; Πρόσεξε γιατί ο τοπικισμός ποτέ δεν βοήθησε αλλά δίχασε κοινωνίες και ειδικά μικρές κοινωνίες όπως είναι των χωριών μας, άλλα έλεγες προεκλογικά, όπως και όλοι, και αλλά κάνεις , να ξέρεις όμως ότι όλα αυτά θα έρθει η στιγμή που θα τα βρεις μπροστά σου..

6.     Ας ασχοληθώ και λίγο με κάποιους από τους άρχοντες που τους εκλέξαμε για να μας διοικούν είτε από τα έδρανα της συμπολίτευσης είτε από αυτά της αντιπολίτευσης.

7.     Ξεκινώ λοιπόν με τον αντιδήμαρχο οικονομικών Μ. Μηντσιούδη, τον αντιδήμαρχο παντός καιρού και του εγώ τα ξέρω όλα και καλά, μιας και ανακατεύετε σε όλες τις αντιδημαρχίες έχοντας αποφασίσει αυτός για όλους και για όλα,   πολλές φορές επιβάλλοντας την γνώμη του με το έτσι θέλω. Μην ξεχνάμε ότι η παραίτηση του κ. Λαγογιαννη είχε αίτιο την παρέμβαση του κ. Μητσιουδη σε θέματα μιας άλλης αντιδημαρχίας. Δήμαρχε να μου το θυμηθείς, δεν ξέρω τι υποσχέσεις του έχεις δώσει και τι συμφωνίες έχεις μαζί του, μιας και με την βοήθεια του είναι η αλήθεια βγήκες δήμαρχος, αλλά να ξέρεις αργά ή γρήγορα, και είσαστε ακόμα στην αρχή της εξουσίας σας στον Δήμο, όλα όσα κάνει μόνο προβλήματα θα σου φέρει, γιατί αν σου λύσει ένα πρόβλημα άλλα δέκα θα σου δημιουργήσει , πρόσεχε τον λοιπόν και μάζεψε τον.

8.     Φώτης Κυριακίδης, : Καλά τα κείμενα και τα άρθρα αλλά ο κόσμος που σε στήριξε και σε θεωρούσε μια καλή επιλογή για τον δήμο, θέλει δράσεις και όχι λόγια, και από την μέχρι τώρα παρουσία σου η αλήθεια είναι ότι δεν είδε και πολλά. Για δες ξανά το πρόγραμμα του συνδυασμού σου και βάλε κάποιες από τις προτεραιότητες που είχες εκεί να τις φέρεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

9.     Αριστείδης Αραμπατζής : Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο αλλά στα χαρτιά, δείχνει να έχει κουραστεί και να έχει κουράσει, οι απουσίες του από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αρκετές, ας αποφασίσει τι ακριβώς θέλει, και αν δεν μπορεί να συνεχίσει ας παραδώσει σε κάποιον από τους συμβούλους του, έχει αρκετούς και πολύ καλούς που μπορούν μια χαρά να αναλάβουν το ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

10. Για το τέλος άφησα δυο κουίζ λίγο παλιά αλλά καλά, οι απαντήσεις προσεχώς,

1.     Πως γίνεται το τηλέφωνο να είναι ιδιωτικό αλλά να το πληρώνει Δήμος ;  και το δεύτερο,

2.     Πως γίνεται να έχεις πισίνα στο σπίτι σου γεμάτη με νερό και να μην υπάρχει υδρόμετρο ;

             Να ξεκαθαρίσω ότι ζήτησα από τους διαχειριστές του μπλοκ να μην επιτρέψουν σχόλια  στα κείμενα μου, και αυτό όχι γιατί δεν με ενδιαφέρει ο αντίλογος αλλά γιατί κάποιοι με κακόβουλα σχόλια για άτομα ίσως δημιουργούσαν πρόβλημα και σε έμενα και στο μπλοκ. Πιστεύω ότι οι διαχειριστές όπως θα ανεβάζουν τα δικά μου κείμενα θα μπορούν να ανεβάσουν και κείμενα που θα ανταπαντούν στα δικά μου.

Η Τσούχτρα